Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Για ποιόν χτύπησε την καμπάνα του ανασχηματισμού, ακόμη και των εκλογών αν χρειαστεί ο Σαμαράς;



Πολιτικό θρίλερ 
εκτυλίσσεται στην κυβέρνηση με φόντο τα νέα μέτρα 
Ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να αλλάξει το κλίμα στο εξωτερικό, όμως τα μέτωπα στο εσωτερικό οξύνθηκαν σε τέτοιο βαθμό που να απειλείται ακόμη και η συνοχή της κυβέρνησης. 

Οι δημόσιες τοποθετήσεις από μέλη των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ενόχλησαν σε τέτοιο βαθμό το Μαξίμου, που ο Σαμαράς αποφάσισε να «χτυπήσει» την καμπάνα του ανασχηματισμού*, ακόμη και των εκλογών αν χρειαστεί, προκειμένου να μέτρα να ψηφιστούν χωρίς απώλειες.
Ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε κάβο λεπτών ισορροπιών που πρέπει να τηρηθούν τόσο...
απέναντι στους κυβερνητικούς εταίρους, όσο και απέναντι στην τρόικα και στους Ευρωπαίους.
Μια … στραβοτιμονιά αρκεί για να τιναχθούν όλα στον αέρα, τόσο για την ίδια την κυβέρνηση όσο και για την χώρα, την ώρα μάλιστα που πολλοί είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.
Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, ο Σαμαράς δεν θα χαρίσει σε κανέναν την προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, να βρουν διέξοδο από την κρίση γι’ αυτό η απόφαση ενός ανασχηματισμού θα είναι στο πλαίσιο απόλυτης και ριζικής αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος.
Βλέποντας και … κάνοντας… 


* Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε ο πρωθυπουργός
 


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά τα όσα είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.
Ο Αντώνης Σαμαράς παραδέχθηκε ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτό θα γίνει μετά την δόση των 31 δισ. ευρώ. Αυτό φυσικά προϋποθέτει και την ψήφιση των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: