Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Έπαιξε τα «ρέστα» του ο Χατζηνικολάου καί...ΕΧΑΣΕ...!!!

Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν υπάρχει ούτε «ΥΠΟΝΟΙΑ» για ανάμειξη ...ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ...!!!

Μία αποκάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα του «σκανδάλου Καρούζου» φέρνει στο φως το «Εθνος της Κυριακής». 

Πρόκειται για το πόρισμα - καταπέλτη του ΣΔΟΕ, στο οποίο όχι μόνο δεν υπάρχει αναφορά ή νύξη για εμπλοκή του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, αλλά, αντίθετα,
αποκαλύπτεται κύκλωμα φοροδιαφυγής με αγοραπωλησίες ακινήτων σε εικονικές τιμές μέσω offshore, πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης...


                              -- *********--
Στις 250 σελίδες του πορίσματος ξετυλίγεται το κουβάρι των αγοραπωλησιών ακινήτων μεταξύ της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ συμφερόντων Ρέστη και των δύο εταιρειών του ομίλου Καρούζου με πλασματικά τιμήματα με στόχο την αποφυγή πληρωμής φόρων και την απόκρυψη εισοδήματος από τους δύο εμπλεκόμενους.

                            -- *********--
Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, όπου δεν υπάρχει καμία αναφορά, νύξη, υπαινιγμός ή καταγγελία για εμπλοκή στην υπόθεση του Β. Μεϊμαράκη, διαπιστώνεται φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από μη καταβολή φόρων εισοδήματος, μεταβιβάσεων και ΦΠΑ από τις εταιρείες του Ρέστη και Καρούζου για μεταβιβάσεις δύο ακινήτων στη Γλυφάδα.

                                -- *********--
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ελεγκτών η συνολική φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ ενώ η ζημιά του Δημοσίου είναι τουλάχιστον 8,7 εκατ. ευρώ.

                            -- *********--
Η επιχείρηση εξαπάτησης του Δημοσίου με την εταιρεία του Καρούζου ως πωλητή και την εταιρεία του Ρέστη ως αγοραστή των ακινήτων γινόταν με συμβόλαια, όπου η αναγραφόμενη τιμή του ακινήτου ήταν κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χαμηλότερη από την πραγματική.

                       -- *********--
Με αυτό τον τρόπο ο αγοραστής Ρέστης γλίτωνε φόρους εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του ακινήτου και ο Καρούζος εμφάνιζε ζημιές αντί για κέρδη στην εταιρεία και έτσι ήταν «αφορολόγητος».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: