Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ανασχηματισμός ή Εκλογές;


Ποια είναι τα δύο σενάρια που εξετάζει ο πρωθυπουργός μετά την Σύνοδο Κορυφής

Τα δύο σενάρια που εξετάζει ο πρωθυπουργός αν ολοκληρωθεί με επιτυχία η Σύνοδος Κορυφής και οι λεπτοί χειρισμοί που απαιτούνται, είναι:
Το πρώτο σενάριο, που εξετάζει ο πρωθυπουργός για την χρονική περίοδο μετά τη σύνοδο κορυφής (στην περίπτωση που αποδειχθεί πετυχημένη, για τα ελληνικά χρώματα) είναι αυτό των πρόωρων εκλογών
Θεωρώντας εαυτόν ισχυρό, θα προσφύγει στην κοινή γνώμη για να ζητήσει ισχυρή εντολή.
Υπάρχει ωστόσο και ένα εναλλακτικό σενάριο, το...
οποίο κάνει λόγο για έναν ευρύ ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου. Στόχος; Κάποιοι από τους υπουργούς με τους οποίους πλέον το Μέγαρο Μαξίμου δε μπορεί καν να συνεννοηθεί.
Ως ενδεικτικές αναφέρονται οι περιπτώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκη αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος από χθες ασθενεί.
Το πρόβλημα είναι πως οι παραπάνω προέρχονται από τα συνεργαζόμενα κόμματα, όπερ σημαίνει ότι η απομάκρυνση τους γίνεται ακόμα πιο δυσχερής.
Ωστόσο, ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να κάνει τις απαραίτητες, όπως θεωρεί, αλλαγές προσώπων, για να λειτουργήσει καλύτερα το συμβούλιο σε αυτή την τόσο κρίσιμη φάση.
Εάν τελικά καταλήξει στο σενάριο του ανασχηματισμού, μένει να αποδειχθεί αν θα τα καταφέρει κιόλας, καθώς θα απαιτηθούν ορισμένοι εξαιρετικά λεπτοί χειρισμοί, για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος δύσκολος στόχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: