Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μέρκελ: «Κάτι έχει αλλάξει στην Ελλάδα»

Την ικανοποίησή της για την «αλλαγή στάσης» της Ελλάδας εξέφρασε η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας τις προόδους που έχει σημειώσει η χώρα και τις προσπάθειες που καταβάλλει.«Μπορούμε να πούμε πολλά για την Ελλάδα, όμως τώρα έχουν γίνει πραγματικά πολλά εκεί, ίσως πιο αργά και λιγότερο αποτελεσματικά απ' ό,τι φανταζόμασταν, αλλά κάτι έχει αλλάξει στο γενικό τρόπο σκέψης τους»...
Μιλώντας σε γερμανούς επιχειρηματίες στο Βερολίνo, η κυρία Μέρκελ επαναλαμβάνει τακτικά ότι θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, επιμένοντας παράλληλα ότι πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές της.

«Είδαμε με πόση ορμή, με πόση προσήλωση η ισπανική κυβέρνηση εργάζεται για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας», υπογράμμισε.

Η Καγκελάριος διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι «είναι σαφές ότι η Γερμανία δεν θέλει να διαιρέσει την Ευρωπαϊκή Ενωση».
 

Υπογράμμισε μάλιστα πως ο στόχος του ευρώ, όταν εισήχθη, δεν ήταν να περιοριστεί μόνο σε 17 χώρες, αλλά να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η κυρία Μέρκελ υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει δουλειά για να ενισχυθεί και να εναρμονιστεί η γενική ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.

«Με διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, μια νομισματική ένωση δεν μπορεί να αντισταθεί μακροπρόθεσμα στα σοκ», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η ανταγωνιστικότητα θα είναι ένα από τα σημαντικά θέματα της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.

Η Ανγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της αγοράς εργασίας. Η Καγκελάριος εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι, μολονότι η Ευρώπη έχει μια ενιαία εσωτερική αγορά, δεν έχει και μια ενιαία αγορά εργασίας.

Ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα των εργαζομένων και καλύτερη εκμάθηση των γλωσσών, σε μια περίοδο που η Γερμανία αντιμετωπίζει δημογραφική ύφεση και έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.
πηγη:tanea.gr
liberals

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι οι ναζιστες μπηκαν στη Βουλη!!
Συγχαρητηρια για το εργο σας!
Ευχομαστε και στα δικα σας!