Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Το παρασκήνιο και οι εκρηκτικοί διάλογοι στην Επιτροπή της Βουλής, από την κατάθεση Βενιζέλου..!

http://newpost.gr/post/160368/to-paraskinio-kai-oi-ekriktikoi-dialogoi-stin-epitropi-tis-voylis/«Αναψαν τα αίματα» 
Στην κατάθεση Βενιζέλου για την λίστα Λαγκάρντ
Περισσότερο από πέντε ώρες διήρκησε η κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. 
Η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μεταξύ άλλων, άφησε αιχμές για τον προκάτοχό του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως δεν γνωρίζει εάν η λίστα που του έδωσε είναι αυθεντική, σημαδεύτηκε από επεισοδιακούς διαλόγους και έντονο παρασκήνιο...

Αρχικά επικράτησε ένταση όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου «ανέκρινε» επί δύο ώρες τον κ. Βενιζέλο προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής, κ. Νεράντζη.

Κάποια στιγμή ο... ανακρινόμενος απάντησε στην κυρία Κωνσταντοπούλου «εσείς με καταγγέλλετε ότι είχα τη λίστα Λαγκάρντ σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Θεωρείτε ότι εξεβίασα;».

Η ερώτηση του Βενιζέλου προκάλεσε την αντίδραση του Νεράντζη, ο οποίος τον κάλεσε να μην απαντά με ερωτήσεις, «γιατί η κυρία ερεθίζεται»...

Ωστόσο, αυτός που ερεθίστηκε όμως τελικά δεν ήταν η κυρία Κωνσταντοπούλου. Ηταν ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος είχε αρχίσει να εκνευρίζεται με τη δίωρη ανάκριση του ΣΥΡΙΖΑ και ήθελε να πάρει τον λόγο. Συνηθισμένος να μονοπωλεί τον χρόνο, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε στον Νεράντζη λέγοντάς του ορθά κοφτά «είσαι ανίκανος να διευθύνεις».

«Πάρ’ το πίσω αλλιώς αποχωρώ», αντέδρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής, αλλά ο κ. Κακλαμάνης επαναλάμβανε συνέχεια «είσαι ανίκανος».

«Είναι ντροπή να δίνουμε αυτή την εικόνα», προσπάθησε να αμυνθεί ο Νεράντζης. «Είσαι ανίκανος, είσαι ανίκανος», συνέχιζε ο Κακλαμάνης.

«Εσύ είσαι υπέργηρος!», ξέσπασε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Ένταση όμως σημειώθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ένα σημείωμα που έφτασε στα χέρια του Βενιζέλου την ώρα της συνεδρίασης και συγκεκριμένα, την ώρα που εξηγούσε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έλαβε το φλασάκι περίπου στα τέλη του 2010.

«Είδα πως πήρατε ένα σημείωμα τώρα. Θέλετε να προσθέσετε κάτι κ. Βενιζέλο» ρώτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Κυρία μου, επιτέλους είναι προσωπικό... Μου θυμίζει την υποχρέωσή μου να πάρω ένα φάρμακο! Επιτέλους, υπάρχει και είναι θέμα κοινοβουλευτικής αισθητικής. Η κυρία Κωνσταντοπούλου θεωρεί ότι η Επιτροπή είναι όχημα για να μου κάνει προσωπικές επιθέσεις με άθλιες προσβολές και υπαινιγμούς» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και ο διάλογος αυτός προκάλεσε μία ακόμα παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής, ο οποίος συνέστησε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί την Επιτροπή λέγοντας: «Δεν προσπαθώ να σας περιορίσω, άλλωστε είστε απεριόριστη».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, Βενιζέλος και Κωνσταντοπούλου διασταυρώθηκαν σε έναν από τους διαδρόμους της Βουλής: «Ορίστε το σημείωμα για το φάρμακο», της είπε, δείχνοντάς της το χαρτί που κρατούσε στα χέρια του.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να αιφνιδιάζεται, έπειτα όμως από δύο-τρία δευτερόλεπτα στράφηκε προς τον Βενιζέλο και του είπε το αμίμητο: «Και πού ξέρω ότι είναι το ίδιο;».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε για δεύτερη φορά απίστευτη ψυχραιμία: «Είστε ακατανόητη» της είπε και αποχώρησε...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: