Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Γιατί μπήκε στη λίστα των 36 και κατηγορήθηκε ο Λεωνίδας Τζανής;


Καταλυτικά λειτούργησε στην ψυχολογία του πρώην υφυπουργού το γεγονός ότι το όνομά του υπήρχε στη λίστα του ΣΔΟΕ


Το όνομά του μπήκε στην περίφημη λίστα του ΣΔΟΕ με τους 36 πολιτικούς ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αφορούσε την «προστασία» ιδιοκτητών καταστημάτων με «φρουτάκια» στον Βόλο την περίοδο του 2000.
Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης είχε ξεκινήσει έρευνα από τις 31 Μαΐου 2012 και έλεγχε τις τραπεζικές του καταθέσεις σε σχέση με τα δηλωθέντα ποσά στο πόθεν έσχες του...

Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία που έφτασε στον Άρειο Πάγο αφορούσε τον πρώην υφυπουργό και έναν εργαζόμενο σε οικονομική υπηρεσία στον Βόλο, οι οποίοι εμφανίζονταν να καλύπτουν ιδιοκτήτες καταστημάτων με φρουτάκια στον Νομό Μαγνησίας το 2000, όταν ο Λεωνίδας Τζανής ήταν υφυπουργός.
Πηγές του ΣΔΟΕ αναφέρουν ότι, σύμφωνα με την καταγγελία, ο Λεωνίδας Τζανής μεσολαβούσε ώστε να σβήνονται ή να μειώνονται πρόστιμα που επιβάλλονταν σε επιχειρηματίες με φρουτάκια, με αντάλλαγμα κάποιες οικονομικές απολαβές.
Αν και η καταγγελία αφορούσε την περίοδο 2000, δηλαδή 12 χρόνια νωρίτερα, άρχισε έρευνα στις 31 Μαΐου 2012, από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: