Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Το οργανωμένο σχέδιο για αποσταθεροποίηση της χώρας κατήγγειλε ο Β. Μεϊμαράκης - Προσωπική επίθεση στο Ν. Χατζηνικολάου

- Δάκρυσε δυο φορές μίλησε για αλήτικη και μαφιόζικη επίθεση και είπε σε έντονο ύφος μεταξύ άλλων:

- "Δεν βάλλομαι εγώ αλλά ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής"

- "Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να περπατάω με το κεφάλι ψηλά"

- "Αν χρειαστεί θα βγάλω και το κοστούμι του Προέδρου"

Με μεγάλο θυμό και οργή για όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες μίλησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που δάκρυσε δυο φορές.
Ο Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε...

και προσωπική επίθεση εναντίον του εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος με την σειρά του απάντησε με γραπτή ανακοίνωση.

Ο κ.Μεϊμαράκης έκανε ειδική αναφορά στον εκδότη της εφημερίδας Real News λέγοντας χαρακτηριστικά:


"Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Χατζηνικολάου εναντίον μου είναι μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη. Ξέρω ότι ο Χατζηνικολάου είναι σοβαρός παίχτης, ξέρω ποιοι είναι από πίσω, ξέρω που πάω να δώσω τη μάχη, εγώ όμως θα την δώσω και δεν πρόκειται να με περιορίσει το κουστούμι του Προέδρου. Λάθος πρόσωπο χτύπησε. Θα κατέβω στην αρένα, δεν θα πάω μόνο νομικά και σαλονάτα. Ο φίλος μου ο Νίκος έχει πάρει το καλαμάκι και θέλει να μου πιει το αίμα, δεν θα τον διευκολύνω."


Και συνέχισε: "Δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου για να ζητήσει τη γνώμη μου πριν απ' το δημοσίευμα - αυτή είναι η αξιοπιστία του. Και αν δεν ήταν δημοσιογράφος του μεγέθους και του κύρους του Νίκου, δεν θα έδινα καν σημασία. "


Ο κ. Χατζηνικολάου απάντησε:


«Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου».


 Όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Βουλής στους δημοσιογράφους


Ο κ. Μεϊμαράκης, αρνήθηκε επανειλημμένα να προβεί σε εκτιμήσεις σχετικά με τις σκοπιμότητες όποιων ενέπλεξαν το όνομά του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το κοστούμι του Προέδρου δεν του το επιτρέπει». Ο ίδιος ωστόσο, σε συνθήκες συναισθηματικής φόρτισης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους δημοσιογράφους, «έβγαλε το κουστούμι του» προκειμένου να καταγγείλει την «μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη επίθεση» που δέχθηκε, όπως είπε, από την εφημερίδα Real News και τον διευθυντή της Νίκο Χατζηνικολάου. Και, αν και δεν απέκλεισε να προσφύγει στο μέλλον στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν, όπως εξήγησε, αποζητά την δικαίωσή του «στην αρένα, στο πλήθος των συγκεντρωμένων στην Πλατεία (σ.σ. Συντάγματος), εκεί οπού με έδωσε βορά το δημοσίευμα. Η κοινωνία θα καταλάβει ότι είμαι αθώος μόνο εάν ένα όργανο κύρους όπως το ΣΔΟΕ με έχει βγάλει ότι είμαι αθώος...».


«Με βγάζουν σε όλα τα κανάλια στο εξωτερικό. Ό,τι κάναμε τόσο καιρό για την ανόρθωση του κύρους της χώρας, εξανεμίστηκε. Μιλάνε για «μεγάλη διαφθορά στην Ελλάδα με αναμεμειγμένο τον Πρόεδρο της Βουλής»…» διαμαρτυρήθηκε ο κος Μεϊμαράκης. «Το πολιτικό σύστημα κινείται με διαρροές και με φήμες, και όλα εξαρτώνται απ' την εμπιστοσύνη που έχουμε στις πηγές μας.


«Οι λογαριασμοί μου έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ επί ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν, με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων - και θα ξαναγίνουν φύλο και φτερό. Τώρα, επειδή ο Νίκος βλέπει πως δεν του βγαίνει, βγάζει παλιές υποθέσεις που έχουν κριθεί και νομικά και πολιτικά. Δεν έχω πρόβλημα. Ας τις βγάλει μία-μία. Και μετά χαράς να βγουν αυτοί οι τύποι σε όλα τα κανάλια, να καταλάβει ο κόσμος ποιοι είναι» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής για τους καταγγέλλοντες επιχειρηματίες κ.κ. Ζωγραφάκη και Λιβανό.


«Έρχεται ο κύριος και λέει πως ξεπλένω 10,2 δις ευρώ την περίοδο 2005-8. Λέει πως δεν έχει στοιχεία, πως το άκουσε». Επί της ουσίας του δημοσιεύματος, ο κος Μεϊμαράκης παρατήρησε πως για το «ξέπλυμα» 10,5 δις ευρώ μέσω αγοράς ακινήτων, χρειάζεται κανείς να έχει επενδύσει τουλάχιστον 65 δις. «Ο Νίκος πιστεύει πως μπορείς να επενδύσεις 65 δις σε ακίνητα χωρίς να σε πάρει κανείς χαμπάρι - και μάλιστα, όχι σε off shore εταιρεία, αλλά σε ελληνική» σχολίασε. Διευκρίνισε δε, πως δεν βάφτισε αυτός τα παιδιά του επιχειρηματία Ι. Καρούζου, αλλά η σύζυγός του - λόγω φιλίας με την τότε σύζυγο του κου Καρούζου, η οποία σήμερα βρίσκεται σε διάσταση με εκείνον.


Σε ό,τι αφορά την παραμονή του στη θέση του Προέδρου της Βουλής, ο κος Μεϊμαράκης διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παραιτείται, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει σε μένα» και αντιπροτείνοντας παντού την υποκατάστασή του από τους αντιπροέδρους της Βουλής, μέχρι την δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ.


«Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να διαχειριστεί ένα τέτοιο ζήτημα και να το αποπλέξει απ' την κοινοβουλευτική διαδικασία. Είπα στις συναντήσεις μου με τις γραμματείες των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων: «Όποιος θέλει ας κάνει πρόταση μομφής. Είναι ελεύθεροι οι βουλευτές να ζητήσουν Εξεταστική Επιτροπή. Εγώ θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να φανεί η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ανίκητη, αλλά θέλει το χρόνο της…»


«Ως Πρόεδρος της Βουλής, έχω την στήριξη των αρχηγών. Είμαι ικανοποιημένος από την στάση του Μαξίμου. Δεν χρειάζεται ανακοίνωση απ' την κυβέρνηση - δεν τη θέλω. Οφείλω να μην δημιουργήσω κλίμα αποσταθεροποίησης. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν επιφυλάξεις για μένα, όπως θα είχα και εγώ για κάποιον άλλο, αλλά συμφωνούμε να πάει η έρευνα σε βάθος και για όλους, με προτεραιότητα βεβαίως στα πολιτικά πρόσωπα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Μεϊμαράκης.


Ο κ. Μεϊμαράκης όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε για την έρευνα του ΣΔΟΕ είπε: "Δεν το ήξερα! Εγώ το 2010 – 2011 ψάχτηκα, ελέγχτηκα για το θέμα των υποβρυχίων. Ελέγχτηκαν οι λογαριασμοί μου και δίνω τώρα ελεύθερο να τους ξανανοίξουν. Δεν έχω πρόβλημα ας τα ανοίξουν όλα!"


Είπε επίσης ότι το κανάλι της Βουλής δεν θα κλείσει. "Αντίθετα θα φέρω διάταξη που για να πουληθεί κάτι στη Βουλή θα θέλει τη σύμφωνη γνώμη των 4/5 του σώματος."


Πρόσθεσε: "Η αλήθεια είναι ανίκητη, αλλά θέλει το χρόνο της για να φανεί, εγώ την ξέρω, ξέρω ότι είμαι καθαρός 100%, μιλάω μόνο για μένα, όχι για άλλα πρόσωπα, όποιος άλλος τα έχει κάνει να τα λουστεί. Εμένα οι λογαριασμοί μου έχουν ελεγχθεί όλοι το 2009 και ξαναδίνω εντολή να γίνουν όλοι φύλλο και φτερό. "


newsit.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ατάκες Μειμαράκη:

«Ο Χατζηνικολάου θέλει να μου πιει το αίμα με το καλαμάκι. Δεν θα τον αφήσω».
«Η θέση του Προέδρου της Βουλής είναι δεσμά και όχι ασπίδα»
«Εντάξει να το δημοσιεύσεις. Αλλά δεν σηκώνεις ρε πούστη το τηλέφωνο να με ρωτήσεις;»
«Αν δεν παραιτούμαι είναι γιατί δεν θέλω να μπλέξω την κυβέρνηση»
«Επειδή δεν τιμωρήσαμε ορισμένους όταν έπρεπε, φτάσαμε τώρα εδώ»
«θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να περπατάω με ψηλά το κεφάλι»
«Είπα στους πολιτικούς αρχηγούς αν θέλουν να κάνουν πρόταση μομφής ή πρόταση για εξεταστική»
«Η αλήθεια είναι ανίκητη αλλά μερικές φορές καθυστερεί»
«Είμαι ευχαριστημένος με την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν έχω πρόβλημα με τους πολιτικούς αρχηγούς»
«Την γνωρίζω την αλήθεια. Κατανοώ όμως ότι ορισμένοι έχουν επιφυλάξεις»
«Αν ο Μεϊμαράκης δεν ήταν Πρόεδρος της Βουλής δεν θα υπήρχε δημοσίευμα»
«Ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν είναι τυχαίος γι αυτό ξέρω ότι η μάχη θα είναι δύσκολη»
«Δεν θα με περιορίσει το κουστούμι της Βουλής. Αμα λάχει το πετάω»
«Δεν ξέρω ποιοι κρύβονται πίσω από τον ογκόλιθο Χατζηνικολάου, αν γυρίσω όμως λίγο θα τους δω»
«Δεν με ενδιαφέρουν τα δικαστήρια και τα σαλόνια αλλά η αρένα»
«Αναλαμβάνεις ρε πούστη ότι είναι έτσι όπως τα γράφεις»
«Ό,τι έκανε ο Σαμαρας, Βενιζέλος και Κουβέλης εξανεμίστηκαν»
«Οφείλω να μην δημιουργήσω κλίμα αποσταθεροποίησης στην κυβέρνηση»

“Λιμανίσια” διάλεκτος από τον Πρόεδρο της Βουλής…

Ανώνυμος είπε...

Για πρώτη φορά τέτοια ευθεία όρθωση αναστήματος στην διαπλοκή. Ήξεις αφήξεις η ανταπάντηση…

Ανώνυμος είπε...

Αιχμή του ξίφους των κέντρων αποσταθεροποίησης της χώρας, εδώ και πολλά χρόνια είναι ο συγκεκριμένος μεγαλο…δημοσιογράφος.
Από κοντά… βέβαια και τα άλλα “καλά” παιδιά…
Τα λιμοτάγαρα της δημοσιογραφίας, Τράγκας, Μακρή, Κώνστας, Παυλόπουλος και τα λιμοτάγαρα της πολιτικής Καρατζαφέρης, Καμμένος.
Η σκοπιμότητα εμφανέστατη….
Ο στόχος ΕΝΑΣ…
Να τους δώσει ο Σαμαράς ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ…. μπιρ παρά…..

Ανώνυμος είπε...

το πολιτικοοικονομικο συστημα ηθελε να ηρεμησει τον κοσμο
ο κοσμος ηθελε εστω και εναν πολιτικο στην φυλακη
ο ακης ηταν εκτος πολιτικης
η γυναικα του ηταν απληστη και δεν εκρυβε τα πλουτη τους
ο ιδιος μεχρι τα 35 δεν ειχε στον ηλιο μοιρα
οσοι τα φαγανε μαζι του, ειτε πεθανανε ειτε αποστρατευτηκαν απο καιρο ειτε δεν μετειχαν φανερα στις αποφασεις (του κυσεα πχ)

αρα ηταν ο ευκολος στοχος και ολοι θα λεγανε μπραβο

ο μειμαρακης εκτος απο το ‘λιμανισιο’ του πολιτικου του λογου δεν ειχε ακουστει να εμπλεκεται σε κατι σοβαρο..
αν το εχει κανει κρυβεται καλα, παντως μια καταθεση που λεει οτι καποιος ειπε σε καποιον οτι καποιοι πολιτικοι ξεπλεναν χτημα δεν στεκει σε κανενα δικαστηριο χωρις σοβαρα στοιχεια..αυτο το ξερει ο καθε χατζηνικολαου και αν υπηρχαν θα ειχαν βγει απο τοτε που εγινε γνωστο..ακομα ξερει οτι ονοματα δεν δωθηκαν στην πρωτη καταθεση το 2010..αυτο εγινε 1,1-5 χρονο μετα και επιμελως το κρυβει για να δημιουργησει εντυπωσεις..

η εικονα μου θυμιζει ταινιες που ο μαφιοζος λεει στον υπασπιστη του οτι πρεπει να βρουν για καποιον μια βρωμια και να την δημοσιοποιησουν, ισχυει δεν ισχυει..και το καλο σκυλακι οπως παλια ξεθαψε μια καταγγελια και εκανε το αφεντικο του χαρουμενο..

γιατι τον μειμαρακη ?
ισως γιατι δεν υπαρχει ρουσοπουλος και δεν μπορουμε να χτυπησουμε ευθεως τον σαμαρα και το περιβαλλον του..
ισως γιατι το αφεντικο θελει αποσταθεροποιηση..αν ο κοσμος στους δρομους γινει οχλος και η το πολιτικο συστημα αποδιοργανωθει απο αληθινα ή ψευτικα κουτσομπολια, η λυση στο ελληνικο προβλημα μπορει να παει για μετα τις αμερικανικες εκλογες και το παιχνιδι να ειναι πια ενα νεο παιχνιδι με κακα αποτελεσματα για τους οπαδους της παραμονης στο ευρω..

Ανώνυμος είπε...

το πολιτικοοικονομικο συστημα ηθελε να ηρεμησει τον κοσμο
ο κοσμος ηθελε εστω και εναν πολιτικο στην φυλακη
ο ακης ηταν εκτος πολιτικης
η γυναικα του ηταν απληστη και δεν εκρυβε τα πλουτη τους
ο ιδιος μεχρι τα 35 δεν ειχε στον ηλιο μοιρα
οσοι τα φαγανε μαζι του, ειτε πεθανανε ειτε αποστρατευτηκαν απο καιρο ειτε δεν μετειχαν φανερα στις αποφασεις (του κυσεα πχ)

αρα ηταν ο ευκολος στοχος και ολοι θα λεγανε μπραβο

ο μειμαρακης εκτος απο το ‘λιμανισιο’ του πολιτικου του λογου δεν ειχε ακουστει να εμπλεκεται σε κατι σοβαρο..
αν το εχει κανει κρυβεται καλα, παντως μια καταθεση που λεει οτι καποιος ειπε σε καποιον οτι καποιοι πολιτικοι ξεπλεναν χτημα δεν στεκει σε κανενα δικαστηριο χωρις σοβαρα στοιχεια..αυτο το ξερει ο καθε χατζηνικολαου και αν υπηρχαν θα ειχαν βγει απο τοτε που εγινε γνωστο..ακομα ξερει οτι ονοματα δεν δωθηκαν στην πρωτη καταθεση το 2010..αυτο εγινε 1,1-5 χρονο μετα και επιμελως το κρυβει για να δημιουργησει εντυπωσεις..

η εικονα μου θυμιζει ταινιες που ο μαφιοζος λεει στον υπασπιστη του οτι πρεπει να βρουν για καποιον μια βρωμια και να την δημοσιοποιησουν, ισχυει δεν ισχυει..και το καλο σκυλακι οπως παλια ξεθαψε μια καταγγελια και εκανε το αφεντικο του χαρουμενο..

γιατι τον μειμαρακη ?
ισως γιατι δεν υπαρχει ρουσοπουλος και δεν μπορουμε να χτυπησουμε ευθεως τον σαμαρα και το περιβαλλον του..
ισως γιατι το αφεντικο θελει αποσταθεροποιηση..αν ο κοσμος στους δρομους γινει οχλος και η το πολιτικο συστημα αποδιοργανωθει απο αληθινα ή ψευτικα κουτσομπολια, η λυση στο ελληνικο προβλημα μπορει να παει για μετα τις αμερικανικες εκλογες και το παιχνιδι να ειναι πια ενα νεο παιχνιδι με κακα αποτελεσματα για τους οπαδους της παραμονης στο ευρω..