Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Σχέδιο Ράιχενμπαχ για ηλεκτρονικό φακέλωμα Ελλήνων καταθετών και δημιουργία γερμανικού μητρώου

Πλήρη στοιχεία για τις καταθέσεις εκατομμυρίων Ελλήνων καταθετών και άρση του απορρήτου αναφορικά με τα δεδομένα των ελληνικών τραπεζών απαιτούν οι Γερμανοί τεχνοκράτες.
Απαίτησαν μάλιστα από το ΣΔΟΕ το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των στοιχείων για καταθέσεις φυσικών προσώπων και νομικών σχημάτων, όπως αποκαλύπτει το "Πρώτο Θέμα".
Το σχέδιο περιλαμβάνει και τη δημιουργία "γερμανικού" μητρώου τραπεζικών λογαριασμών.
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση υποχωρήσει στις πιέσεις της Task Force και του Χορστ Ράιχενμπαχ, μια ξένη χώρα θα έχει άμεση πρόσβαση στις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, με άγνωστες συνέπειες...



Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο Ράιχενμπαχ προβλέπεται η δημιουργία σχετικού μητρώου όπου θα αναγράφονται ο αριθμός λογαριασμού, η ημερομηνία ανοίγματος και κλεισίματος αυτού και οι ημερομηνίες γέννησης των κατόχων των λογαριασμών και των λοιπών συμβεβλημένων προσώπων.

Επίσης, θα απαιτούνται τα ονόματα των νομικών προσώπων που είναι κάτοχοι του λογαριασμού, τα ονόματα και οι διευθύνσεις όσων καταθέτουν χρήματα σε αυτούς τους λογαριασμούς ενώ το μητρώο θα ανατροφοδοτείται με στοιχεία καθημερινά.

Τέλος, θα υπάρξει εμπλοκή της Κεντρικής Γερμανικής Υπηρεσίας Τεχνολογικής Πληροφορικής που έχει την έδρα της στη Βόνη.

Η παρουσίαση των προτάσεων αυτών, που έγινε πρόσφατα στο ΣΔΟΕ, προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρνητικά σχόλια στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και την ανταπάντηση των μελών της ομάδας Ράιχενμπαχ πως το σχέδιο αυτό θα βοηθήσει στην πάταξη του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και την συνεπαγόμενη αποφυγή πληρωμής φόρων. Δεν υπήρξε όμως καμμία απάντηση σχετικά με το αν ξένοι οργανισμοί θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία λογαριασμών Ελλήνων καταθετών.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι ενταγμένη στο επονομαζόμενο πρόγραμμα "Road Map for Technical Assistance in the Field of Anti-Money Laundering and Tax Evasion", στον οδικό δηλαδή χάρτη για την τεχνική βοήθεια στο πεδίο του ξεπλύματος χρήματος και της φοροαποφυγής που ετοίμασε η Ομάδα Δράσης των Γερμανών για την Ελλάδα.


defencenet.gr 

xrimanews


Δεν υπάρχουν σχόλια: