Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Απογειώθηκαν οι αγορές μετά την Ομιλία Ντράγκι - Καλπάζει η ανεργία στην Ελλάδα


XRIMANEWS.GRΟ Μάριο Ντράγκι και η ΕΚΤ, άφησαν τα λόγια και πέρασαν πλέον στα έργα. 

Οι «αγορές» προεξοφλούσαν ότι θα συνέβαινε αυτό, καθώς όλο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος εάν και αυτή την φορά δεν προχωρούσε σε πράξεις. 
Τελικά, αποφάσισαν να βοηθήσουν τις προβληματικές χώρες αγοράζοντας βραχυπρόθεσμα ομόλογα, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτή την φάση.  
Η είδηση αυτή, απογείωσε τις αγορές μετοχών σε Ευρώπη και Αμερική, που περνούσαν σε νέα μακροπρόθεσμα υψηλά...


Στην Ελλάδα, η ανεργία σκαρφάλωσε στο 24,4% για τον Ιούνιο, κάνοντας το φθινόπωρο και τον χειμώνα που θα ακολουθήσουν πολύ δύσκολο για τους έλληνες πολίτες, ενώ η συνταγή της Τρόικας με τα Μνημόνια και τα νέα δάνεια της συνεχίζουν να καταστρέφουν την οικονομία της χώρας.
Ο Nikkei δεν πρόλαβε την ομιλία του Ντράγκι και έκλεισε με οριακή μεταβολή. Στην Ευρώπη, όλοι οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με κέρδη, ενώ κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Μάριο Ντράγκι, οι αγορές έκαναν την υπέρβαση και πέρασαν σε νέα μακροπρόθεσμα υψηλά. Το ζητούμενο είναι από εδώ και πέρα να υπάρχει και η ανάλογη συνέχεια, όσο βαδίζουμε και στις εκλογές της Αμερικής.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το κλίμα ευφορίας καλά κρατούσε μέχρι αργά το βράδυ. Σημαντικά κέρδη σημείωναν οι αγορές μετοχών και περνούσαν πάνω από τις μακροπρόθεσμες αντιστάσεις του, κέρδη για το δεκαετές επιτόκιο, πτώση για τον δείκτη φόβου, ενώ πολύ καλά πήγαινε και ο Τραπεζικός Κλάδος της Αμερικής.
Το Ευρώ, παρά την αστάθεια που είχε κατά την διάρκεια της ημέρας, στο τέλος έκλεισε με κέρδη κοντά στο 1,2630. Ο Χρυσός έκλεισε με κέρδη πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1700 δολαρίων, ενώ το Πετρέλαιο παρά τα κέρδη και τα 97 δολάρια που σημείωσε κατά την διάρκεια της ημέρας, στο τέλος έκλεισε με απώλειες κάτω από τα 95,50 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ κατάφερε να κλείσει με άνοδο 0,58% στις 678,96 μονάδες. Η αξία συναλλαγών έφτασε τα  41 εκ ευρώ, με το δέλεαρ της κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών να είναι υπαρκτό. Μένει να φανεί εάν από εδώ και πέρα και εάν διατηρηθεί το καλό κλίμα στο εξωτερικό το ΧΑ συνεχίσει να καταγράφει κέρδη. Το μηχανικό σύστημα του 3F2012, συνεχίζει να βαθμολογεί με θετικές τιμές και τους τρεις βασικούς ορίζοντες του ΓΔ.

xrimanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: