Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Παραδώστε την έδρα σας. Αρνούμαι να πληρώνω τον μισθό σας...


Η χώρα ζει τούτη την περίοδο μια από τις δυσκολότερες στιγμές της. 
Πάλι νέοι φόροι πάλι νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. 
Την ώρα που γίνονται αυτά ένας επί 30 έτη πολιτικός η οικογένεια του οποίου, πιστεύω, τίμησε την Ελλάδα (Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου) αποφασίζει να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία . Αυτή του επισκέπτη καθηγητή σε ένα διάσημο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Δηλαδή αποφάσισε να δραπετεύσει από την «γκρίζα» Ελλάδα.
O κ. Γιώργος Παπανδρέου μετά την θητεία του ως πρωθυπουργός της χώρας αποφασίζει λοιπόν να φύγει από την Ελλάδα και να περάσει μεγάλος μέρος της ζωής του στις ΗΠΑ. Δικαίωμα του να κάνει ό,τι θέλει...
Όμως δεν είναι δικαίωμα του να πληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο δηλαδή από εμάς του Έλληνες πολίτες και εκείνος να λείπει από την χώρα το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου.
Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελακης έκανε μια πρόταση «να παραδώσει την έδρα του». Αμέσως έπεσαν να «τον φανέ» κάποιοι Πασοκοι φίλοι του τέως πρωθυπουργού.
 Όμως εδώ πρέπει να πούμε κάποιες αλήθειες.
Χρειάζεται η Ελλάδα τον Γιώργο Παπανδρέου έστω ως απλό βουλευτή; Μπορεί να προσφέρει; 
Ας το δούμε ψύχραιμα. (Καταρχήν πρέπει να πω ότι πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο ένας βουλευτής να εκλέγεται και στην συνέχεια να εγκαταλείπει την Βουλή και να πηγαίνει στο εξωτερικό για άλλη δουλειά. Είμαι μάλλον πρωτάκουστο...) Τι έχει λοιπόν να προσφέρει στην χώρα του ο κ.Γ. Παπανδρέου. 
1. Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να κάνει lobbing με τους ξένους ηγέτες υπέρ της Ελλάδος;
Μάλλον δύσκολο αφού επί της ουσίας Μερκελ ,Μπαροζο ,Βαν Ρομπαι κλπ σίγουρα θυμούνται ακόμα ότι ήθελε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα που παραλίγο να γκρεμίσει ολόκληρη την ευρωζωνη.
2. Μπορεί με το κύρος του ως πρώην πρωθυπουργός να προσφέρει στο εσωτερικό με συνεντεύξεις του;
Η έστω να πάει στους κατοίκους της Αχαΐας όπου και εκλέγεται για να μιλήσει υπέρ της αναγκαιότητας των μέτρων που αποφασίζονται τούτες τις ημέρες. Μέτρων που η ίδια του η κυβέρνηση του αποφάσισε και έχει βάλει την υπογραφή της σε 2 μνημόνια. Δύσκολο το θεωρώ. Εάν κάποιος από εσάς το θεωρεί εφικτό ας μου το πει.
Εγώ λοιπόν καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να προσφέρει ούτε στο εξωτερικό ούτε στο εσωτερικό. 
Άρα λοιπόν γιατί όλοι εμείς να του πληρώνουμε τον μισθό του βουλευτή και ειδικά όταν θα λείπει για μήνες στο εξωτερικό; 
Γιατί εάν ήταν στην Ελλάδα θα το συζητούσα. Όλα αυτά επειδή λέγεται Παπανδρέου; 
Ε όχι κύριες και κύριοι. 
Αρνούμαι πια να πληρώνω τους φοροφυγάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αρνούμαι να πληρώνω τα λαμογια στις πολεοδομίες , αρνούμαι να πληρώνω τους άχρηστους δημοσίους υπάλληλους, αρνούμαι να πληρώνω όσους μας διέλυσαν τις ζωές. 
Αρνούμαι να πληρώνω και τον γενναίο μισθό του κ. Γ. Παπανδρέου. Τόσα λεφτά έχει. Μπορεί να ζήσει.

Φτάνει πια. Δεν έχω να δώσω άλλο…


[Tου Γ. Δημητρομανωλάκη από protothema.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε επίσης: Ο νέος ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου, Βουλευτής … της αλληλογραφίας και των e-mail... Θα μας κοστίζει πολύ λιγότερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: