Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστροφή στο 1978 για την καταναλωτική δύναμη των Ελλήνων



XRIMANEWS.GRΟλοκληρώθηκε και ο Αύγουστος με τις αγορές να βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το άμεσο μέλλον. 
Το ΧΑ κατάφερε να κλείσει με άνοδο 8,04% τον Αύγουστο, έχοντας πέντε διαδοχικές ανοδικές εβδομάδες, καθώς τα τραπεζικά DEALαναγκαστικά θα πρέπει να προχωρήσουν. 
Την ίδια στιγμή, η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελλήνων έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1970, οι καταθέσεις έχουν εξανεμιστεί, με 9 στους 10 Έλληνες να έχουν λιγότερο από 10.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς και η ανεργία να είναι η δεύτερη υψηλότερη στην Ευρώπη και να αγγίζει το 24,4 %...

Στα χρηματιστηριακά τώρα, ο Nikkei δεν τα κατάφερε την Παρασκευή και έκλεισε με πτώση 1,60% στις 8839,91 μονάδες. Αντίθετα, στην Ευρώπη εξελίχθηκαν καλύτερα τα πράγματα, με τον DAXκαι τον CACνα κερδίζουν πάνω από 1%, ενώ ο FTSE 100 σημείωσε οριακές απώλειες. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ καθοριστικοί για την πορεία της Ευρώπης, καθώς και για το ίδιο το Ευρώ, ενώ οι βασικοί δείκτες μετοχών παραμένουν κάτω από τις μακροπρόθεσμες αντιστάσεις τους.
Στην Αμερική τώρα, τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στην Ομιλία του Προέδρου Μπερνάκε, στην αίθουσα Jackson Hole. Ο Μπερνάκε δήλωσε πως παρατηρούν με προσοχή την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών στην οικονομία και εάν χρειαστεί θα παρέμβουν στην αγορά. Η δήλωσε αυτή ικανοποίησε  τις αγορές που κατέγραφαν κέρδη μέχρι αργά το βράδυ και προσπαθούσαν να αντιδράσουν ανοδικά από την πλαγιοκαθοδική κίνηση των τελευταίων δυο εβδομάδων.
Το Ευρώ, εκτοξεύτηκε μέχρι και το 1,2635, για να κλείσει στο τέλος της ημέρας λίγο κάτω από το 1,26. Σημαντικά κέρδη όμως κατέγραψαν τα βασικά εμπορεύματα. Ο Χρυσός ενισχύθηκε κοντά στο 2% και έφτασε τα 1690 δολάρια, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψε και το Πετρέλαιο που έφτασε τα 96,50 δολάρια.
Τέλος, το ΧΑ έκλεισε την εβδομάδα με τρεις ανοδικές και δυο καθοδικές συνεδριάσεις, ενώ κατάφερε να κλείσει ανοδικά για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα. Την Παρασκευή ο ΓΔ κατάφερε να σημειώσει άνοδο 2,82% και να κλείσει στις 646,86 μονάδες. Ο Σεπτέμβριος θα ξεκινήσει με θετικές τιμές και στους τρεις βασικούς ορίζοντες του ΓΔ.



GSTA/EKTA

Δεν υπάρχουν σχόλια: