Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Οι βλαβερές συνέπειες του “κουρέματος”

Πριν ακόμα προλάβουμε να πούμε «Με γεια το κούρεμα», το οποίο ως είθισται συνοδεύτηκε και από τη σχετική φάπα, ακούω ότι μας ετοιμάζουν για νέο «κούρεμα». 
Μόνο που αυτή τη φορά, όπως τουλάχιστον αναφέρουν όσα διεθνή μέσα ασχολούνται με τις ελληνικές «τρίχες», θα καραφλιάσουμε.
Διότι, όπως ίσως έχετε ψυλλιαστεί, όσοι ασχολούνται με τα «μαλλιά της κεφαλής μας», προσανατολίζονται σ’ ένα πιο trendy «κούρεμα». Με τη ψιλή προκειμένου να δυναμώσουν οι τρίχες. 
Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται όσοι προωθούν το νέο look της Ελλάδας. 
Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι...
πρόκειται περί μύθου. Το «κούρεμα», λένε, δεν συμβάλλει στην «αναγέννηση» της τρίχας. Απλώς περιορίζει το μήκος της. Όσον αφορά στην περίπτωση της Ελλάδας, πάλι κατά τους ειδικούς, αποτελεί μύθο πως ένα νέο «κούρεμα» θα αυξήσει τους θύλακες της τρίχας, εν προκειμένω τις επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη. Νέοι θύλακες δεν ξαναβγαίνουν.
Ο αριθμός των θυλάκων με τους οποίους γεννήθηκε η χώρα, αυτός θα τη συνοδεύει πάντα. Αυτό δεν είναι ανάγκη να είσαι «κομμωτής» στο Bloomberg για να το γνωρίζεις. Κι ένας πρωτοετής των σχολών Αμάραντου το ξέρει. Εκτός κι αν έχουν αποφασίσει, μετά το «κούρεμα» με τη ψιλή, να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση μαλλιών.
Πάντως, για να λέμε και της… καραφλής το δίκιο, η φαλάκρα έχει και τα καλά της.  
Αναδύει ερωτισμό ενώ ταυτόχρονα ασκεί γοητεία και δύναμη. 
Στη ταινία «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδας», η Τζένη Καρέζη είχε πει τη καταπληκτική ατάκα: «Όλοι οι τραπεζίτες έχουν καράφλα»
Μεγάλη υπόθεση η φαλάκρα. Και μάλιστα τώρα που οι τραπεζίτες έβγαλαν… μαλλιά και η Ελλάδα θα αποκτήσει φαλάκρα. 
Γιατί, εδώ που τα λέμε,  όταν όλη η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ, ασχολούνται με το «κούρεμα» της χώρας, κάτι σημάνει. 
Άλλωστε, όπως προφήτευσε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Φαλακρός και αβάπτιστος θα ξεκινήσει την καταστροφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: