Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: Σιγά - σιγά ανατρέπουμε το κλίμα

XRIMANEWS.GRΙκανοποιημένος για τα αποτελέσματα των επαφών με τη γερμανίδα καγκελάριο, το γάλλο πρόεδρο αλλά και τον πρόεδρο του Εurogroup, και αισιόδοξος για σταδιακή αναστροφή του κλίματος στην Ευρώπη και ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, εμφανίστηκε από το Παρίσι σε δήλωσή του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Ολοκληρώθηκε ένα ταξίδι πολυσήμαντο, με τις επαφές μου με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ, που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα και στην εξέλιξη της κρίσης...
Συναντήσεις που ήταν καλά προετοιμασμένες και οι οποίες μας επέτρεψαν σιγά - σιγά να ανατρέψουμε ένα κλίμα που υπήρχε σε βάρος του τόπου μας. Επαναλαμβάνω: σιγά- σιγά, και το λεω αυτό διότι οι πάντες ζητούν αποδείξεις γι' αυτή την αλλαγή πορείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, δόθηκε... ευκαιρία και στον διεθνή Τύπο, με τον οποίο ήρθε σε επαφή, να αποκτήσει μια πραγματική γνώση, «ώστε να επέλθει και κάποια κατανόηση των προβλημάτων και να μπορέσει ο κόσμος που μας ακούει στο εξωτερικό, που ακούει για την Ελλάδα, να έχει μία καλύτερη δυνατότητα προσέγγισης από εκείνη που είχε μέχρι τώρα».
«Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, είναι πάρα πολύ σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, να παραμείνει στην Ευρωζώνη και εμείς αυτήν τη μάχη δίνουμε, πέρα και πάνω από κόμματα και φωνές που ακούγονται. Εμείς αυτή τη μάχη θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε, γιατί αυτό απαιτεί σήμερα η πατρίδα μας και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Κύκλοι της κυβέρνησης δήλωναν χαρακτηριστικά ότι με τις συναντήσεις ανακτάται η αξιοπιστία της χώρας που το έλλειμμά της είναι μεγαλύτερο από το δημοσιονομικό έλλειμμα, επικαλούμενοι τις δηλώσεις Μέρκελ και Ολάντ ότι επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας έστειλε ο Φρανσουά Ολάντ, σε ευχαριστήρια απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον είχε συγχαρεί για την εκλογή του στη γαλλική Προεδρία.
Επικριτικές πάντως είναι οι αντίδρασεις όλων των αντιπολιτευόμενων κομμάτων στις δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ και του Αντώνη Σαμαρά.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: