Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Αντώνη, άλλαξέ τα όλα

Ξεκαθαρίζω από την πρώτη στιγμή ότι το σημείωμα αυτό δεν έχει πολιτική, αλλά κοινωνική χροιά. 
Οπότε στα ονόματα βάλτε όποιο είναι της αρεσκείας σας. Τελεία.
Το έχει ως δόγμα ο Γιάννης Ιωαννίδης: «Οι παίκτες κάνουν τον προπονητή και ο προπονητής την ομάδα». Κατά παράβαση αυτής της θεωρίας στην πολιτική «οι υπουργοί κάνουν τον Πρωθυπουργό και ο Προθυπουργός το κράτος».
Στην χώρα μας εδώ και δύο χρόνια η φτώχεια είναι μία πραγματικότητα και δεν επιδέχεται ερμηνείες. Όλα τ’ άλλα, όπως η...
πιθανή επιστροφή στη δραχμή στην περίπτωση που δεν ήμαστε καλά παιδιά, η πάταξη της φοροδιαφυγής και η κατάργηση των ρουσφετολογικών προσλήψεων στο δημόσιο έχω κάθε δικαίωμα να τα θεωρώ ότι έχουν μέσα τους και το στοιχείο του επικοινωνιακού τρυκ.
Ο Ελληνας από τη φύση του είναι φιλότιμος.
Όταν όμως αντιληφθεί ότι η φιλοτιμία του τον κατατάσσει στην κατηγορία του μαλάκα, τότε επαναστατεί.
Διάβασα στον Τύπο της Κυριακής ένα θέμα για την φοροδιαφυγή: «…Παράλληλα, στις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, ιδιαίτερα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, εκκρεμούν σοβαρές φορολογικές υποθέσεις που αφορούν υπεράκτιες εταιρείας ακινήτων – μερικές δεκάδες ανήκουν σε δυο πρώην υπουργούς- τριγωνικές συναλλαγές φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, ιλιγγιώδεις καταθέσεις ελεύθερων επαγγελματιών (γιατρών, δικηγόρων, εισαγωγέων), υποθέσεις ΦΠΑ αγροτών και λίστα 3.000 φορολογουμένων που έχουν παίξει και κερδίσει από πιστοποιητικά αντιστάθμισης κινδύνου CDS». 
Το προσέξατε; Μερικές δεκάδες από τις υπεράκτιες εταιρείες ακινήτων ανήκουν σε πρώην υπουργούς.
Τι σημαίνει αυτό; 
Οτι το ΣΔΟΕ γνωρίζει πλέον τους φοροφυγάδες με… ονοματεπώνυμο. 
Ποιο είναι το ζητούμενο; 
Να τους οδηγήσει στο ταμείο προκειμένου να πληρώσουν και αν μπορεί να τιμωρήσει κι αυτούς που υπηρετούσαν σους ελεγκτικούς μηχανισμούς και έπρεπε να έχουν βάλει «φρένο» στη φοροδιαφυγή.
Να αισιοδοξήσουμε; 
Στη λογική ότι κάποια πράγματα στην Ελλάδα αλλάζουν, ίσως. Εάν όμως πιστέψουμε τις φήμες ότι ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης αντικαταστάθηκε γιατί ήταν έτοιμος να «κάψει ψηλά καπέλα» ή αναλύσουμε στο μυαλό μας την πρόσφατη ιστορία με τη μετάθεση του Αστυνομικού Διευθυντή της Υδρας, μετά από απαίτηση του δημάρχου, που τελικώς ανακλήθηκε λόγω του θορύβου που ξέσπασε, τότε ας γυρίσουμε πλευρό.

http://isportime.blogspot.gr/2012/08/blog-post_27.html
http://taxalia.blogspot.com/2012/08/blog-post_8593.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: