Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα - Η κυβέρνηση κλείνει τα ανοικτά «ΜΕΤΩΠΑ»

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα
Mετά την πρώτη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για την άμεση προώθηση τουλάχιστον δέκα αποκρατικοποιήσεων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει νέα συνάντηση στις έξι το απόγευμα με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη με θέμα την ανάπτυξη και την άμεση υλοποίηση του νομοθετικού έργου.
Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να εστιάσουν στις «τρύπες» που καλείται να κλείσει η κυβέρνηση λίγο πριν τις κρίσιμες επαφές του πρωθυπουργού με τους ευρωπαίους ηγέτες ενώ επί τάπητος θα βρεθούν και τα προβλήματα των...
ναυπηγείων, ιδίως του Σκαραμαγκά. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, παρών στη σημερινή σύσκεψη θα είναι και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα της Δευτέρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι έγινε συζήτηση για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, η οποία θα συνεχιστεί την Τρίτη. «Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της αρνητικής εικόνας της χώρας» τόνισε.
Ανέφερε, επίσης, ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων δεν είναι ένα πρόγραμμα εκποίησης, αλλά αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και πρέπει να μιλάμε πλέον και για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.
Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει και ενθαρρύνει την προσπάθεια του Ταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, οι επικεφαλής του οποίου παρουσίασαν ορισμένα σχέδια και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να στείλει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα προς τους εταίρους.
Παράλληλα, τόνισε ότι η κακή εικόνα της χώρας έχει σχέση με τα στερεότυπα που αναπαράγονται καθημερινά, με βάση τα οποία η Ελλάδα δεν είναι καλός εταίρος.

«Αποφασίσαμε η όποια αποκρατικοποίηση να εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, θέσεις εργασίας, ουσιαστικές επενδύσεις και προφανώς να γίνει με κανόνες και όρους νομιμότητας και διεθνούς διαφάνειας» είπε ο Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από τη συνάντηση.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι δεν υπήρξε εξειδίκευση, αλλά μία πρώτη ενημέρωση και σημείωσε πως δεν πρόκειται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας κατάλογος επιχειρήσεων προς αποκρατικοποίηση.

«Είχαμε μια ενημερωτικού χαρακτήρα συζήτηση για τις αποκρατικοποιήσεις» είπε.

«Δεν είχαμε καμία συζήτηση για ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο ετοιμάζει την έκθεσή του προς την τρόικα και θα ενημερωθούμε το αμέσως προσεχές διάστημα» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: