Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Έκαναν τους τυφλούς και στον... εισαγγελέα!

Αγνόησαν την εισαγγελική έρευνα περίπου οι μισοί  
από όσους εμφανίζονταν ως δικαιούχοι του επιδόματος τυφλότητας στη Ζάκυνθο, η οποία διατάχθηκε με στόχο να διαπιστωθεί ποιοί τελικά ήταν οι τυφλοί "μαϊμού" στο νησί, και δεν εμφανίστηκαν αν και κλήθηκαν για....
επανεξέταση στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου στο Ρίο. 
Ενώπιον των οφθαλμιάτρων εμφανίστηκαν περίπου οι 300 από τους 625 που λάμβαναν το επίδομα, ενώ οι δύο γιατροί που ανέλαβαν να τους επανεξετάσουν διαπίστωσαν ότι το επίδομα τυφλότητας δικαιούνταν μόνο οι 107 από αυτούς.
Η διαδικασία ξεκίνησε μετ΄ εμποδίων, τον...
περασμένο Μάιο, με καθυστέρηση περίπου δύο μηνών, κι αυτό γιατί δεν δεχόταν κανείς από τους γιατρούς στους οποίους είχαν απευθυνθεί οι αρμόδιοι να αναλάβει την επανεξέταση προκειμένου να διευκολυνθεί η υπόθεση.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου και ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου αναπήρων, κατήγγειλαν και ενημέρωσαν εγγράφως τον εισαγγελέα ότι τουλάχιστον 30 από τους 107 που κρίθηκαν τυφλοί δεν έχουν πρόβλημα με την όρασή τους και μάλιστα αρκετοί απ' αυτούς, όπως λένε χαρακτηριστικά, έχουν δίπλωμα οδήγησης ή είναι κυνηγοί.
Σημειώνεται ότι μέχρι το 2000 περίπου 350 άτομα έπαιρναν το επίδομα στο νησί, αριθμός που διπλασιάστηκε μετά το 2001, ενώ το 2006 η πρώτη καταγγελία ήρθε από κάτοικο του νησιού ότι λειτουργεί κύκλωμα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας με τη συμμετοχή γιατρών και τοπικών παραγόντων, ωστόσο η έρευνα του σώματος επιθεωρητών υγείας δεν είχε τότε κάποιο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: