Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Προς άμεση ιδιωτικοποιήση δέκα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ

Νομοσχέδιο με 77 διοικητικές πράξεις για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων προετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το απόγευμα της Δευτέρας μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.
«Ενημερωθήκαμε από τον πρωθυπουργό ότι ανέθεσε στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Μπαλτάκο, να φτιάξει ένα νομοσχέδιο, όπου θα υπάρχουν 77 διοικητικές πράξεις, που θα διευκολύνουν τις αποκρατικοποιήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.Η κατάρτιση του νομοσχεδίου θα αρχίσει άμεσα και θα αφορά κυρίως τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και το ΥΠΕΚΑ. Θα διευθετεί επίσης το ζήτημα της συμμετοχής του Δημοσίου στις...
επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, «δεν έχουμε για φέτος στόχο» για έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.  

Ο υπουργός ανέφερε επίσης πως θα δοθεί βάρος στα δέκα ωριμότερα έργα, λέγοντας πως το ποια θεωρούνται τέτοια θα γνωστοποιηθεί «συν τω χρόνω».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε χρονοδιάγραμμα για τουλάχιστον δέκα μεγάλους οργανισμούς και ο πρώτος στόχος είναι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις να φθάσουν σε πρώτη φάση τα τρία δισ. ευρώ.

Πρόκειται για το Ελληνικό, την Αφάντου στη Ρόδο, την Κασσιόπη στην Κέρκυρα, το IBC, το Golden Hall, τα Κρατικά Λαχεία, τη ΔΕΠΑ, τη ΔΕΣΦΑ, τον ΟΠΑΠ και 48 ακίνητα του δημοσίου.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα οριστεί από τη Βουλή με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στις 20 Αυγούστου - μέχρι τότε, ο απερχόμενος διευθυντής του Κ.Μητρόπουλος θα παραμείνει στα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: