Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μ. Κεφαλογιάννης: «Δεσμεύομαι για την ανασυγκρότηση της ΝΔ»


Συνέντευξη του υποψηφίου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανόλη Κεφαλογιάννη
 

Συνέντευξη στον Δημ. Γιαννακόπουλο
Την αναδιοργάνωση , την ανάπτυξη της αμφίδρομης επικοινωνίας με την κομματική βάση ώστε να δημιουργηθεί ουσιαστική παρέμβαση του κόμματος προς την κυβέρνηση , προτάσσει ο Μανόλης Κεφαλογιάννης ως τους κύριους άξονες της πολιτικής του για την αναζωογόνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο υποψήφιος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής που συνέρχεται την Πέμπτη για την ανάδειξη του διαδόχου του Α. Λυκουρέντζου , επισημαίνει ότι κύριος στόχος του είναι να φέρει ξανά τον πολίτη στην πρώτη γραμμή «ζητώντας τη γνώμη του για όλα τα κρίσιμα θέματα» και παράλληλα αναφέρεται στην αναγκαία χρήση των...
νέων τεχνολογιών εντός του κομματικού μηχανισμού που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του διαλόγου.
Τονίζει ακόμη ότι ο κυβερνητικός μηχανισμός θα πρέπει να στελεχωθεί από πρόσωπα ικανά που υιοθετούν τις αρχές και τις αξίες της φιλελεύθερης παράταξης, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανεχθεί τα «καπετανάτα» καθώς «όλοι πρέπει να αναπτύσσουν τις θέσεις τους και τις διαφορετικές απόψεις τους εντός των κομματικών οργάνων και κατόπιν να ακολουθούν τη συλλογική απόφαση» . Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής :

Ποιος είναι ο κεντρικός πυρήνας των προτάσεων σας ;
Η Νέα Δημοκρατία είναι και παραμένει η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Χωρας και αποτελεί την Φιλελεύθερη Πατριωτική Παράταξη της Ελλάδας που πέτυχε το 1974 μαζί με τον ελληνικό λαό, την εθνική συμφιλίωση και τον εκσυγχρονισμό των δημοκρατικών μας θεσμών. Η ΝΔ μπορεί και πρέπει να μετασχηματισθεί σε μια πολιτική κοινότητα άμεσης συμμετοχής των Πολιτών στα κομματικά δρώμενα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, μέσω μιας ευρείας αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των κομματικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα και μέσω της καθιέρωσης της αμφίδρομης επικοινωνίας με τα μελή της, με τη χρήση των μέσων της σύγχρονης τεχνολογίας.
Πού εντοπίζετε το πρόβλημα δυσλειτουργίας της κομματικής βάσης;
Η οργανωτική βάση υπάρχει. Το πρόβλημα είναι ότι οι πολίτες έχουν αποστασιοποιηθεί από τη πολιτική και όχι άδικα. Χωρίς όμως τη συμμετοχή των πολιτών καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και να επιτύχει στο έργο της. Ιδιαίτερα στη παρούσα συγκύρια όπου διακυβεύονται μέγιστα εθνικά συμφέροντα και που χρειάζεται ένας πανεθνικός συναγερμός για να βγούμε από τις συμπληγάδες της ύφεσης και της υπανάπτυξης απαιτείται η στράτευση και συμμετοχή όλων. Επομένως μέσα από τη κομματική οργάνωση πρέπει να φέρουμε πάλι τον πολίτη στη πρώτη γραμμή με αμφίδρομη επικοινωνία ζητώντας τη γνώμη του για όλα τα κρίσιμα θέματα. Αυτό είναι δυνατό να επιτευχτεί χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και αμφίδρομης πληροφόρησης.
Ποιες θα είναι οι σχέσεις σας με τη ΔΑΚΕ;
Με διάλογο και με βάση την αρχή ότι σε ένα μεγάλο κόμμα δεν μπορεί να υπάρχουν «καπετανάτα» αλλά όλοι πρέπει να συντάσσονται με τις καταστατικές αρχές του κόμματος και να διαλέγονται μέσα στα κομματικά όργανα, ακολουθώντας τις αποφάσεις τους.
Ο αδιαμόρφωτος ακόμη κυβερνητικός μηχανισμός , θα πρέπει να πλαισιωθεί με στελέχη από το κόμμα και σε ποιο επίπεδο;
Ο κυβερνητικός μηχανισμός πρέπει σε κάθε περίπτωση να στελεχώνεται από ικανούς ανθρώπους, που συμμερίζονται τις αρχές της φιλελεύθερης παράταξης και αποδέχονται το κυβερνητικό πρόγραμμα.
Υπάρχουν συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές στις σχέσεις κυβέρνησης - κόμματος και ποιες θα είναι αυτές;
Ο όρος «κόκκινη γραμμή» τέθηκε τον αξέχαστο Μάιο 2010 από την τότε κυβέρνηση ΓΑ Παπανδρέου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η συνεργασία κόμματος -κυβέρνησης με διάλογο και με βάση το εκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και την κοινή διακήρυξη των 3 κόμματων της κυβέρνησης είναι απαραίτητα για τη στήριξη του κυβερνητικού έργου αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Θα προτιμούσατε τη μία και μοναδική υποψηφιότητα, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιου είδους εσωκομματικές διαδικασίες σε όλα τα κόμματα ;
Σε καμία περίπτωση. Επιθυμώ όπως τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πολλών και με αξία υποψήφιων, ώστε να επιλέξουν τον πλέον κατάλληλο για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: