Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Στρατιωτικός ζητά οικονομική βοήθεια ...για να μετατεθεί, γιατί η μονάδα του δεν έχει λεφτά να του δώσει!

Στρατιωτικός ζητά οικονομική βοήθεια ...για να μετατεθεί,γιατί η μονάδα του δεν έχει λεφτά να του δώσει!

Απίστευτες καταστάσεις και περιστατικά αρχίζουν να καταγράφονται στην καθημερινότητα των ΕΔ.

Στρατιωτικός ζητά οικονομική βοήθεια για να μπορέσει… να μετατεθεί αφού η ταξιαρχία στην οποία ανήκει του ανακοίνωσε ότι “δεν υπάρχουν χρήματα να του δώσουν” παρά το γεγονός ότι το κονδύλι για τις μεταθέσεις έχει εγκριθεί!
Το στέλεχος των ΕΔ έστειλε στον ΣΥΣΜΕΔ ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο αναφέρει:


"Έκανα αναφορά και ζήτησα την προκαταβολή εξόδων μεταθέσεως, όπως προβλέπεται, για τη μετάθεσή μου και η Ταξιαρχία, στην
οποία υπάγεται η Μονάδα μου, μου γνώρισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ το κονδύλι των μεταθέσεων έχει εγκριθεί, όπως τουλάχιστον μας είχαν διαβεβαιώσει στο παρελθόν. Τι πρέπει να κάνω; Κοντεύω να τρελαθώ. Δεν έχω χρήματα για τη μετακίνηση. Βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Παρακαλώ βοηθήστε με».

Ο ΣΥΣΜΕΔ υπενθυμίζει προς την ηγεσία του ΥΕΘΑ ότι σύμφωνα με όσα προβλέπονται για τα οδοιπορικά έξοδα του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ “σε κάθε περίπτωση μετακίνησης στρατιωτικού, για την
αντιμετώπιση των εξόδων μετάθεσης ή εκτέλεσης υπηρεσίας
επιτρέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον μετακινούμενο στρατιωτικό εις βάρος της παγίας προκαταβολής, ποσού μέχρι τα τρία τέταρτα (3/4)
του δικαιούμενου,κατόπιν έγκρισης του Διοικητή της μονάδας, από την οποία μισθοδοτείται. Η προκαταβολή αυτή συμψηφίζεται κατά την εξόφληση των σχετικών δικαιωμάτων».
Εάν λοιπόν δεν υπάρχουν τα κονδύλια για τις προκαταβολές, προφανώς, δεν θα υπάρξουν τα αντίστοιχα κονδύλια και για την εξόφληση των σχετικών”.
Κι απ΄ ότι φαίνεται τα χειρότερα έρχονται!
οnalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: