Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Οι τρείς προτάσεις του κ. Βαρουφάκη και ο σχολιασμός τους!

Στο 100% πλέον ανέρχεται η πιθανότητα κατάρρευσης της χώρας

σύμφωνα με τον οικονομολόγο κ. Βαρουφάκη, αν δεν αλλάξει σύντομα η πορεία και δεν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, με στόχους το moratorium και τη μείωση του χρέους.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο γνωστός οικονομολόγος εκτίμησε ότι η Γερμανία δεν θα λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα πριν οριστικοποιηθεί τι θα γίνει με το καυτό πρόβλημα της Ισπανίας και δευτερευόντως της Ιταλίας.
Πιστεύει ότι οι Γερμανοί θεωρούν ότι θα είναι πεταμένα λεφτά ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα, το οποίο θα συνοδεύει την επιμήκυνση του προγράμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί λάθος τη στρατηγική της κυβέρνησης να επιζητά επιμήκυνση, σημειώνοντας ότι συνεχίζουμε να διακατεχόμαστε από το σύνδρομο Παπακωνσταντίνου. 
Ο κ. Βαρουφάκης...
επανέλαβε ότι απαιτείται άμεση επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τους εξής στόχους:
-Ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας από τον EFSF, όπως έχει αποφασιστεί για τις ισπανικές τράπεζες.
- Moratorium στο ελληνικό χρέος με διασύνδεση της αποπληρωμής με την πορεία του ΑΕΠ.
- Outsourcing των αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ, ύψους 12 δισ. ευρώ, στην ΕΤΕπ, η οποία θα αναλάβει τη διενέργεια άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα. 

Euro2day

Σχόλιο:  Συμφωνούμε και εμείς με τις 3 προτάσεις σας κ. Βαρουφάκη, σε θεωρητικό επίπεδο βέβαια!
Τά λόγια όμως είναι εύκολα, οι πράξεις όχι. 
Πώς μπορείς να πετύχεις μια τέτοια διαπραγμάτευση; 
Αυτό είναι το ζητούμενο. 
Οι προτάσεις καλές αλλά θα πρέπει να συνοδεύονται και από το "πώς"...
Κ. Βαρουφάκη, 
δεν είστε πολιτικός και φαίνεται. Δεν έχει γραφτεί τυχαία ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.
Εάν μας δείχνατε ότι στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση και αυτή την χρονική στιγμή - μετά από τρία χρόνια περίπου παλινδρομήσεων- έχουμε κάπου το πάνω χέρι, ή έχουμε έστω κάποιον άσο, καλά όλα αυτά που λέτε ότι πρέπει να ζητηθούν. 

Αλλιώς, πολύ φοβούμαι ότι θα κατηγορηθείτε ότι "χαϊδεύετε αυτιά".

Διαβάστε το άρθρο με τα σχόλια του και στο Olympia!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς.
Όταν έχει κάποιος ένα πρόβλημα υγείας, δεν πηγαίνει στην πολεοδομία, για να του το λύσουν. Πηγαίνει στο νοσοκομείο, γιατί εκεί υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά και οι “κατά τω νόμω και τη επιστήμη” κατάλληλες υποδομές για την επίτευξη του θετικού αποτελέσματος. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους θα πρέπει και οι Έλληνες ν’ αναζητήσουν τη λύση του προβλήματός τους στους “αρμοδίους” και όχι στους άσχετους. Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα δεν είναι θέμα πολιτικής. Θα ήταν τέτοιο, αν το χρέος ήταν πραγματικό και όχι προϊόν απάτης. Θα ήταν τέτοιο, αν ίσχυε η παγκάλεια ρήση τού …”μαζί τα φάγαμε”. Όμως, επειδή αυτό είναι προφανές ότι δεν συμβαίνει, αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα είναι πρόβλημα δικαιοσύνης και άρα ανήκει στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων της δικαιοσύνης.
Σήμερα οι πονηροί, οι οποίοι τα κονόμησαν από τη διαφθορά έχουν βάλει τους Έλληνες στη λογική της οικονομίας και των μεθόδων επίλυσης των δικών της προβλημάτων, προκειμένου να τους παρασύρουν μακριά από την πραγματική και ευνοϊκή γι’ αυτούς λύση. Έχουν βάλει τους πάντες να σκέφτονται σαν λύσεις την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τη μείωση των επιτοκίων, την επιστροφή στη δραχμή και άλλα τέτοια οικονομικά “φάρμακα”. Όλα αυτά είναι λάθος. Γιατί; Γιατί ξεκινούν από λανθασμένη “εκκίνηση”. Όλα αυτά ισχύουν μόνον εάν και εφόσον το χρέος είναι πραγματικό …Μόνον εάν το χρέος είναι νόμιμο και ως εκ τούτου επιβαρύνει τον δανειολήπτη. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Είναι το ελληνικό χρέος νόμιμο; Πώς λοιπόν, όταν αμφισβητείται η νομιμότητα ενός χρέους, το οποίο προέκυψε εξαιτίας της διαφθοράς των πολιτικών, μπορεί να επιλυθεί από πολιτικούς;

Η συνέχεια εδώ : http://justiceforgreece.wordpress.com/2012/05/23/το-ελληνικό-χρέος-δεν-είναι-οικονομικ/