Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Μουσείο ειδικά για τον Βλαντιμίρ Πούτιν!


Ένα νέο μουσείο, αφιερωμένο στον πρωθυπουργό και ισχυρό άντρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν δημιουργήθηκε στην περιοχή Strelna κοντά στην Αγία Πετρούπολη.
Αυτό το μικρό μουσείο στεγάζεται στη βίλα Lindstrom όπου φιλοξενήθηκε το 2006 η σύνοδος των 8 ισχυρών του πλανήτη, G-8. Η βίλα είχε παραχωρηθεί για τις ανάγκες της συνόδου από τον Όλεγκ Ρούντνοφ, επιχειρηματία από την Αγία Πετρούπολη και στενό φίλο του Πούτιν...

Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να μετατρέψει έναν όροφο σε μουσείο προς τιμήν του Ρώσου ηγέτη.
Το μουσείο περιλαμβάνει περίπου 50 αντικείμενα του Πούτιν, όπως η στολή τζούντο, το κράνος που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια πτήσεων με μαχητικά, πένες, γραβάτες και άλλα αναμνηστικά. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δούν αρκετά πορτρέτα του Πούτιν, σκίτσα και πίνακες όπως αυτός με τους ηγέτες της G-7. Υπάρχει ακόμη ενα τμήμα, που με χρήση ολογραμμάτων οι επισκέπτες μπορούν να δουν εικονικά τον Πούτιν να διαβάζει ένα βιβλίο, να κοιτάει από το παράυθρο, να παίζει με το σκύλο του κα.

Ο Ρούντνοφ είναι στενός φίλος του Πούτιν και κατάφερε να πάρει στα χέρια του μερικά σημαντικά αντικείμενα, δώρα ξένων ηγετών στον πρώην πρόεδρο, όπως ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ από τον George Bush και νουβέλες του Ντοστογιέφσκι μεταφρασμένες στα Γερμανικά από την Angela Merkel.

Αν και το ακριβότερο κομμάτι της συλλογής είναι ένα αντίγραφο του ρωσικού συντάγματος διακοσμημένο με διαμάντια και ρουμπίνια, το πιο ενυπωσιακό είναι ένα παράθυρο από την κατοικία της γιαγιάς του Πούτιν, για συναισθηματικούς λόγους φυσικά!


Δεν υπάρχουν σχόλια: