Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει (και) τις επόμενες εκλογές

Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (του Αλέξη Τσίπρα) αποτελούσε τη… διαρκή πολιτική εφεδρεία για το μέλλον του τόπου. 

Υπό την έννοια ότι διεκδικούσε να εκφράσει πλατιά κοινωνικά στρώμματα, που πλήττονται από την κρίση, και ζητούν να αλλάξει η σελίδα, ώστε η Ελλάδα να ξαναπιάσει το νήμα με το μέλλον που χάνεται, χωρίς κοινωνικούς ακρωτηριασμούς. Χωρίς κάποιοι να μείνουν πίσω.
Η υπόθεση αυτή, παρέμεινε ως… τέτοια, αφού το διάστημα το οποίο ακολούθησε την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στα όρια της απαξίωσης, αναφορικά με τα πραγματικά ερείσματά του στην κοινωνία. Σε σχέση πάντα με την απήχηση και αποδοχή των θέσεών του.
Το πρόσφατο…
ρεσιτάλ προβεβλημένων στελεχών της Κουμουνδούρου, αναφορικά με το πόσο «ευλογημένη» θα ήταν μια χρεοκοπία της Ελλάδας, την ώρα μαλιστα που η κεντρική γραμμή του κόμματος αναζητείται, λόγω και των διακοπών της ηγεσίας τους, επιβεβαιώνει τους πιο προχωρημένους φόβους για το… τι περίμενε τη χώρα, αν τις εκλογές τις είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και επειδή τις εκλογές δεν τις κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου με τις πληθυντικές συνιστώσες και την αδυναμία χάραξης ξεκάθαρου κεντρικου πολιτικού μηνύματος υπονομεύει το εκλογικό μέλλον της για τις αναμετρήσεις που έρχονται.
Με τη στάση που ακολουθεί σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει και τις επόμενες εκλογές. Όσο… βαθύ ΠΑΣΟΚ κι αν συνεχίζει να μπολιάζει τις τάξεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: