Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

“Η αποπομπή του Γιούνκερ είναι διαχειρίσιμη”

Ένας Γάλλος βουλευτής, ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ζήτησε την αποπομπή του για “ανικανότητα” επειδή δήλωσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν “διαχειρίσιμη”
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ο Γιούνκερ χαρακτήρισε “διαχειρίσιμη αλλά όχι επιθυμητή” την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. 
“Αυτό το απλό επίθετο (σ.σ. η λέξη “διαχειρίσιμη”) είναι μια ομολογία αποτυχίας για αυτόν που επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους εδώ και τρία χρόνια ότι δεν προβλέπεται έξοδος της Ελλάδας”, γράφει ο...

Ντιπόν-Ενιάν που είναι και πρόεδρος ενός μικρού κόμματος που έχει ιδρύσει ο ίδιος, του “Όρθια η Δημοκρατία”.
“Μέσα στο κατακαλόκαιρο ο Ζαν Κλοντ-Γιούνκερ ομολογεί ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να πενθήσουν το ευρώ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ξεχνάμε σε πόσα βάσανα υπέβαλαν αυτοί οι αγιατολάχ του ενιαίου νομίσματος τους Έλληνες και τι ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή να επιφέρουν στους Ιταλούς και τους Ισπανούς”, τονίζει.
“Στους λαούς της Ευρώπης δεν αξίζει να υφίστανται κι άλλο τη διστακτικότητα αυτών των ανεύθυνων. Από τη μεριά μου, κρίνω διαχειρίσιμη την αποπομπή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για ανικανότητα”, καταλήγει.
Πηγή: enikos.gr
Αναρτήθηκε από τον/την arch  / olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: