Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό. Γιατί πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν



Ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό. Γιατί πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούνΩς μεγάλη κυβερνητική επιτυχία 
παρουσίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Τσιάρας την παράταση της λειτουργίας Ελληνικών Σχολείων στο εξωτερικό, μιλώντας στη Φωνή της Ελλάδας στη ΝΕΤ.
Κοροϊδευόμαστε;  
Είναι δυνατόν να υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα επιτρέψει το κλείσιμο Ελληνικών σχολείων μας οπουδήποτε κι αν λειτουργούν;
Δεν υπάρχουν χρήματα;  ...

Να κόψουν κι άλλα από τους βουλευτές, από τους παχυλούς μισθούς των κομματικών υπαλλήλων των ΔΕΚΟ, απ΄ όπου μπορούν, γιατί - το ΄χουμε ξαναγράψει - δεν υπάρχει μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο όπλο για μια χώρα από την εκπαίδευσή της. Που στην περίπτωσή μας συνδυάζεται με πολύ μεγάλη ιστορία και πολιτισμό.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις χώρες που υπάρχουν Έλληνες της διασποράς,αλλά μιλάμε για εκπαίδευση ξένων. Όχι δεν αιθεροβατούμε.
Υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται με πάθος για την ελληνική ιστορία,την αρχαία ελληνική γλώσσα.  
Στη Γαλλία τα αρχαία ελληνικά είναι μάθημα επιλογής και όσοι αριστεύουν ανταμείβονται μ΄ ένα ταξίδι στην Ελλάδα!
Περιττό να αναφέρουμε ότι για όλα αυτά η Ελλάδα δεν κάνει το παραμικρό για να τα διατηρήσει και χρειάζεται κάποια μεμονωμένη παρέμβαση για να “διασωθούν” αυτά τα προγράμματα.
Προφανώς ο κ.Τσιάρας και η κυβέρνηση να αναμένει συγχαρητήρια για την …παράταση ενός έτους που υπόσχεται για τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού.  
Ας μην τα περιμένουν κι ας βρουν τρόπους που θα εξασφαλίζουν τη λειτουργία των αυτών των σχολείων σε βάθος χρόνων.  
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: