Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Αρχίζει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για εξειδίκευση των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ

Αρχίζει νέος γύρος διαπραγματεύσεων για εξειδίκευση των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΤΡΟΙΚΑΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Νέο κύκλο σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα αρχίζει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχει «κλειδώσει» το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, στο οποίο συμφώνησαν, μέσα σε τεταμένο κλίμα, και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης.
«Ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε ότι πρέπει να γίνει δεκτή, ως αναγκαία προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τη δυνατότητα περαιτέρω διαπραγμάτευσης, η περικοπή των δημοσίων δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ. Η εισήγηση αυτή έγινε αποδεκτή»...
δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.
Κοινή θέση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι «να μην υπάρξουν μέτρα που θα πλήξουν περαιτέρω την κοινωνία»
«Τώρα θα αρχίσουμε διαπραγματεύσεις με την τρόικα και αναμένουμε το πακέτο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου»
, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι βασικός στόχος είναι «η ελαχιστοποίηση των κοινωνικών επιπτώσεων». «Πρέπει να παρουσιάσουμε ένα αξιόπιστο πακέτο» πρόσθεσε.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απορρίψει το ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών καθώς όπως επισήμανε δεν είναι της παρούσης τέτοιες ανακοινώσεις.
Η σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα για τα μέτρα ορίστηκε για τις δύο το μεσημέρι ενώ μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξουν δύο ακόμα συναντήσεις των τριών πολιτικών αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: