Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Θα εκπαιδεύουμε τους Βούλγαρους στα F 16



Θα εκπαιδεύουμε τους Βούλγαρους στα F 16

Μέρος της πτητικής εκπαίδευσης στα F-16 ή σε άλλο τύπο μαχητικού αεροσκάφους δυτικού τύπου που αποκτά σύντομα η Βουλγαρία θα κάνουν στην Ελλάδα από Ελληνες εκπαιδευτές της Πολεμικής Αεροπορίας οι βουλγαροι πιλότοι.
Αντίστοιχη εκπαίδευση σύμφωνα με
ΤΑ ΝΕΑ θα προσφέρει η Πολεμική Αεροπορία  και σε θέματα οργάνωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας και γενικότερα δε θέματα υποστήριξης.
Για το θέμα είχε συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία του βουλγαρικού υπουργείου Αμυνας ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης που επισκέφθηκε την Σόφια για να πάρει μέρος σε συνέδριο του ΝΑΤΟ για την «έξυπνη άμυνα»...

Ο κ. Ελευσινιώτης συμφώνησε με τον ομόλογό του παρόντος και του Αρχηγού της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας, ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές προτάσεις (απαιτήσεις, κόστος, χρονοδιαγράμματα, δεσμεύσεις κ.λπ.) στη βάση της προεργασίας που έχει κάνει ήδη το ΓΕΑ.
Παράλληλα αναμένεται και η προώθηση σκέλους εργοστασιακής συντήρησης των νέων βουλγαρικών μαχητικών από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).
Εξάλλου στο τελικό στάδιο  βρίσκεται και η τεχνική συμφωνία για την ανάληψη από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία της αεροπορικής αστυνόμευσης του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας - στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ -  σε έκτακτες καταστάσεις ,όπως π.χ. σε περιπτώσεις αεροπειρατειών κ.λπ. Και για το θέμα αυτό είχε σχετικές συνεργασίες ο κ. Ελευσινιώτης.
Στο μεταξύ, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Ισραήλ ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Αρχηγού του Ναυτικού του Ισραήλ, αντιναύαρχου Ram Rutberg.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Ισραήλ ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ αντιστράτηγο Benjamin Gantz και τον Αρχηγό του Ναυτικού του Ισραήλ Αντιναύαρχο Ram Rutberg.
Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’, τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ κ. Κυριάκο Λουκάκη και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος.
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: