Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Απόγονος Αφρικανού σκλάβου ο Ομπάμα

Διαβάστε σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις γύρω από την καταγωγή και το προφίλ των προγόνων του Μπαράκ Ομπάμα. 

Ο Ομπάμα ως απόγονος του σκλάβου Πάντς
Νέες αποκαλύψεις για την καταγωγή του Αμερικανού προέδρου έρχονται στο φως της δημοσιότητας, βάσει έρευνας που έκανε η ιστοσελίδα εντοπισμού γενεαλογικών δέντρων Ancestry.com.
Σύμφωνα με το πόρισμα - σοκ ο Μπαράκ Ομπάμα...
ενδέχεται να είναι απόγονος ενός από τους πρώτους Αφρικανούς σκλάβους, αλλά όχι από την πλευρά του μαύρου πατέρα του, αλλά από την πλευρά της λευκής μητέρας του.
H μητέρα του Ομπάμα, η Στάνλεϊ Αν Ντάναμ, συνδέεται βιολογικά με τον Τζον Παντς, έναν Αφρικανό που ήταν ο πρώτος καταγεγραμμένος σκλάβος στην αποικία της Βιρτζίνια.
Αρχικά ο Παντς εργαζόταν ως υπηρέτης με συμβόλαιο, αλλά όταν προσπάθησε να το σκάσει, το 1640, έχασε την ελευθερία του και έγινε σκλάβος.
Oι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο Ομπάμα είναι πιθανότατα ο 11ος απόγονος του Παντς.
Οι απόγονοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό κομμάτι του DNA τους που υποδηλώνει την αφρικανική καταγωγή τους.
Μολονότι ο πατέρας του Ομπάμα ήταν Κενυάτης, δεν είχαν βρεθεί έως τώρα στοιχεία που να τον συνδέουν με Αφρικανούς σκλάβους, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους Αφροαμερικανούς.
"Το εντυπωσιακό είναι ότι δύο από τους σημαντικότερους Αφροαμερικανούς στην ιστορία της χώρας μας συνδέονται μεταξύ τους", ανέφερε ο γενεαλόγος Τζόζεφ Σάμγουεϊ.
"Με τον Τζον Παντς έγινε πιθανότατα η αρχή της νομιμοποίησης της δουλείας στην Αμερική. Μετά από αιώνες δεινών, τον Εμφύλιο Πόλεμο και τους αγώνες για την απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων, ο 11ος απόγονός του έγινε ηγέτης του ελεύθερου κόσμου", τόνισε.
Οι γενεαλόγοι ανέλυσαν δείγματα DNA για να συνδέσουν συγγενείς της Ντάναμ με τον Παντς, ο οποίος είχε αποκτήσει παιδιά με μια λευκή γυναίκα.
Οι απόγονοι των παιδιών αυτών ήταν ελεύθεροι γαιοκτήμονες της Βιρτζίνια και θεωρούνταν λευκοί.
Να σημειωθεί πάντως ότι άλλοι ερευνητές της ιστοσελίδας παλαιότερα είχαν εντοπίσει προγόνους του Ομπάμα στην Ιρλανδία και στη Γερμανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: