Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Επιπλέον πολιτικές σε συνδυασμό με επιμήκυνση, διαμηνύει ο Σαμαράς στην τρόικα

XRIMANEWS.GRΟ πρωθυπουργός περιέγραψε στο κλιμάκιο της τρόικας για πρώτη φορά τους λόγους οι οποίοι τον ωθούν να ζητήσει επιμήκυνση του χρέους.      
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους κ.κ. Τόμσεν, Τράα και Μορς για τις επαφές που είχαν με τους υπουργούς της κυβέρνησης σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος. 
Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα έλαβαν επίσης μέρος ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας και ο...υφυπουργός Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε το κλιμάκιο της τρόικας ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει και σε περαιτέρω πολιτικές πέρα από εκείνες που συμπεριλαμβάνονται στις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός περιέγραψε στο κλιμάκιο της τρόικας για πρώτη φορά τους λόγους οι οποίοι τον ωθούν να ζητήσει επιμήκυνση του χρέους.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, «ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη των μέχρι συναντήσεων, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν από την κυβέρνηση έτσι ώστε το πρόγραμμα να τεθεί σε τροχιά». Οι επικεφαλής της θα επιστρέψουν στις αρχές Σεπτέμβρίου για την τελική διαπραγμάτευση. Κρίσιμη είναι και η συνάντηση που θα έχουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί τη Δευτέρα.
www.kathimerini.gr
xrimanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: