Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τι μας λέει ο κ. Άσμουνσεν;

Τι μας λέει ο κ. Άσμουνσεν;
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην τρόικα, Γερμανικής εθνικότητας  κ. Άσμουνσεν , εμφανίσθηκε ξαφνικά και άρχισε να δηλώνει ότι ό μέσος μισθός στην Ελλάδα, είναι 3.000 ευρώ.
Παραλογισμός, δολιοφθορά, ανευθυνότητα;
Ήρθε η στιγμή και η περίοδος να σταματήσουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις  να επιτρέπουν στα στελέχη της τρόικας να λένε ότι θέλουν και να κάνουν ότι θέλουν
Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται πρέπει να είναι επίσημα , ακριβή και διασταυρωμένα. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια που έχουν αντικαταστήσει την ουσία στην σημερινή Ευρώπη, θα πρέπει να πάψουν να αφορούν την Ελλάδα...
Τα στοιχεία της τρόικας , δεν μπορεί να είναι διαφορετικά από τα στοιχεία που επίσημα ανακοινώνουν η καταγράφουν τα ελληνικά υπουργεία και οι οργανισμοί δημοσίου δικαίου, τα θεσμικά συνδικάτα κ.λπ  Γιατί αυτά τα στοιχεία αποτελούν και την πηγή των εκθέσεων , εκτιμήσεων και δηλώσεων της Τρόικας.
Τα λεγόμενα για παράδειγμα του κ. Άσμουσεν έρχονται την ίδια περίπου μέρα που ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας στο πλευρό της κ. Μέρκελ δήλωνε από το Βερολίνο ότι η χώρα του , με μέσο μισθό 450 ευρώ, δεν μπορεί να υποστηρίζει προγράμματα για χώρες , όπως και η Ελλάδα που ο μέσος μισθός των εργαζομένων είναι πολύ υψηλότερος.  Αν η Γερμανία επιδιώκει να οργανώσει μια Ευρώπη της φτώχειας και της δουλοπαροικίας είναι δικό της πρόβλημα και όσων την ακολουθήσουν στην κόλαση.
Προς το παρόν και όσο η ευρωζώνη διατηρεί 17 μέλη και η Ένωση συνολικά 27,  θα πρέπει από πλευράς Ελλάδας να υπάρξει συγκρότηση και σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα. Τα παιχνίδια δηλαδή του Ολλανδού κ. Τράα με προσλήψεις και η αγανάκτηση του επειδή η λογοκρισία δεν λειτούργησε καλά  , για τις ευθύνες επικίνδυνων για τους Έλληνες υπουργών όπως ο κ. Ραγκούσης  και άλλοι αστέρες του ΠΑΣΟΚ, που ήθελε για κάποιους ανεξήγητους λόγους να καλύπτει το συγκεκριμένο μέλος της Τρόικας ή η Τρόικα συνολικά, δεν μπορούν να συνεχισθούν. Τουλάχιστον σε μια χώρα της Ε.Ε , όπως η Ελλάδα, που δεν είναι το Νταχάου που φαντάζονται και αγαπούν οι γραφειοκράτες  της Τρόικας και της Κομισιόν.
Διάφορα γεγονότα προκαλούν εντύπωση  και σε λίγο θα οδηγήσουν σε κοινωνική οργή ενάντια στα στελέχη της Τρόικας και των κλιμακίων του Ράιχενμπαχ, αν δεν υπάρξει συγκρότηση και σεβασμός των ορίων , ανάμεσα στο θεμιτό και το αθέμιτο.
Ένα τελευταίο ερώτημα .  Τι ήθελε να μας πει ο Γερμανός γκαουλάιτερ Ραίχενμπαχ,  από το συνέδριο του Economist μάλιστα ,προτρέποντας το δημόσιο να πληρώσει τα ποσά που χρωστάει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις  από φόρους και κρατικές προμήθειες, που  έχουν φθάσει τα 10 δισ. ευρώ περίπου; Μήπως ο κ. Ράιχενμπαχ θα έπρεπε να τα πει αυτά στα αφεντικά του ή στα «τσιράκια» του της τρόικας , που δεν έχουν φροντίσει να δοθούν τα ποσά αυτά , από πέρυσι, όπως είχαν δεσμευθεί,  «στεγνώνοντας» την αγορά, οδηγώντας υγιείς επιχειρήσεις στην πτώχευση και νοικοκυραίους  στην αυτοκτονία ;
Η σοβαρότητα και κάποιες εκκλήσεις στη λογική θα βοηθήσουν όλους μας στην Ελλάδα, να βρούμε λύσεις.
Μενέλαος Τασιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: