Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κάποιος να μαζέψει τους Φωτόπουλους

"Ο πρωθυπουργός είναι τζάμπα μάγκας" 

δήλωσε ο συνδικαλιστής κύριος Φωτόπουλος. 
Μία πρόταση που δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως η αμετροέπεια και ο συνδικαλιστικός τσαμπουκάς, που γιγαντώθηκε στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, είναι πολύ δύσκολο να ξεριζωθεί και να μας αφήσει μια και καλή στην ησυχία μας, μήπως και βρούμε τον δρόμο μας.
Ο άνθρωπος που, εκμεταλλευόμενος την δύναμη που του χάρισαν με μεγάλη ευκολία οι πολιτικοί του πάτρωνες και με τους 20.000 ταλιμπάν που τον στηρίζουν (αν είναι τόσοι), νομίζει ότι μπορεί όχι μόνο να ανεβοκατεβάζει τον διακόπτη, αλλά και να τρομοκρατεί εκλεγμένες κυβερνήσεις, έδειξε πως η Ελλάδα της χρεοκοπίας, η Ελλάδα που είναι στο χείλος του γκρεμού , δεν έχει...
απαλλαγεί ακόμα από αυτόν και τους ομοίους του, που την έφεραν ως  εδώ.
Και το χειρότερο είναι, πως είναι έτοιμοι εμπρός στην παραζάλη που τους δημιούργησε η 35ετής παντοκρατορία τους να της δώσουν μία να πέσει οριστικά στο γκρεμό, παρασυροντας και τους υπόλοιπους...

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο ο Φωτόπουλος, αλλά οι πολλοί Φωτόπουλοι που υπάρχουν εκεί έξω. 

Όλοι αυτοί οι άγνωστοι , απλοί και "καθημερινοί' άνθρωποι που τρώνε ακόμα νυχθημερόν,  την λίγη σάρκα που έχει απομείνει πάνω στο σώμα που λεγεται Ελλάδα. 
Οι άνθρωποι που έμαθαν οτι νόμος είναι το γινάτι τους, οι τρελές απαιτήσεις τους και ό,τι άλλο τους υπαγορεύει ο παραλογισμός τους...
Άνθρωποι που είναι παντού, σε καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και τις κρίσιμες τούτες ώρες που το μέλλον των επόμενων γενεών παίζεται κορώνα γράμματα, θέλουν και πάλι εγωιστικά να σώσουν μόνο το τομάρι τους, σαν να είναι αυτό το πιο σημαντικό πράγμα που απέμεινε στον κόσμο. 
Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει αντίπαλο τον Φωτόπουλο, όπως είπε και ο ίδιος άλλωστε. 

Έχει αντίπαλο τους πολλούς Φωτόπουλους. 

Εκείνους  τους, ουκ ολίγους, μάγκες που έμαθαν ότι η Ελλάδα είναι το μαγαζάκι τους, οι Έλληνες είναι αριθμοί που τους μετράνε ανάλογα με τα δικά τους κέφια  και η κοινή γνώμη είναι το πρόβατο που με μια γκλίτσα το βάζουν και το βγάζουν από το μαντρί όποτε θελήσουν.
Αυτή την Ελλάδα πρέπει να πολεμήσουμε. 
Της αμετροέπειας, του κακού τσαμπουκά και της ημιμάθειας. 
Αν θέλουμε η επόμενη γενιά να μπορέσει να ονειρευτεί και να χτίσει πάνω σε κάτι πιο αληθινό και κυρίως να μπορέσει να ξανανιώσει πατρίδα της,την χώρα που ονομάζεται Ελλάδα.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: