Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Συμμορίες ληστών υποδύονται τους υπαλλήλους για να μπουν στα σπίτια



Νέος τρόπος δράσης από τις συμμορίες διαρρηκτών.

Ολοένα και αυξάνονται οι περιπτώσεις ληστειών στις οποίες οι δράστες υποδύονται τους υπαλλήλους κάποιας εταιρείας για να πείσουν τα θύματά τους να τους ανοίξουν.
Αυτόν τον νέο τρόπο δράσης φαίνεται πως έχουν υιοθετήσεις οι συμμορίες διαρρηκτών. Σύμφωνα με...
"ΤΑ ΝΕΑ", σε τέτοιου είδους συμμορία αναζητούν οι διωκτικές Αρχές τους δράστες της στυγερής δολοφονίας της 69χρονης Αγγελικής Καρποδίνη το απόγευμα της Δευτέρας στη Φιλοθέη.
"Η άτυχη γυναίκα άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους, οι οποίοι μάλλον υποδύθηκαν πως δουλεύουν για Οργανισμό Κοινωνικής Ωφέλειας, κόλπο που εφαρμόζουν ολοένα και συχνότερα μέλη συμμοριών. Με το που άνοιξε την πόρτα, άρχισαν να τη χτυπούν με μπουνιές στο κεφάλι. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις κηλίδες του αίματος, μέχρι του σημείου που τελικά έπεσε νεκρή", περιγράφει στα "ΝΕΑ" αξιωματικός της ΕΛΑΣ ύστερα από εξέταση στον τόπο του εγκλήματος.
Οι δράστες στη συνέχεια έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι στην οδό Αγίας Φιλοθέης και έκλεψαν τιμαλφή και άγνωστο ποσό. Τη γυναίκα βρήκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος ο σύζυγός της, ιδιοκτήτης γνωστού ξενοδοχείου στην Πάρο, ο οποίος επέστρεψε λίγο αφότου οι δράστες εγκατέλειψαν το σπίτι. Ο ιατροδικαστής κατέληξε πως ο θάνατος προήλθε από τα απανωτά βίαια χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα στο κεφάλι.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, παρόμοιο περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό ηλικιωμένου, υποναυάρχου σε αποστρατεία, σημειώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην Αχαρνών όταν Γεωργιανός, με το πρόσχημα πως μετέφερε ένα δέμα μπήκε στο σπίτι του και τον σκότωσε χτυπώντας τον με τις γροθιές του.
Σύμφωνα με την καταγραφή των επιθέσεων τον τελευταίο χρόνο, οι αστυνομικοί έχουν παρατηρήσει... προτίμηση των ληστών σε μονοκατοικίες ή διώροφες κατοικίες, κυρίως όπου υπάρχουν μεγάλες τζαμαρίες και είναι εύκολο οι ληστές να διακρίνουν τόσο τις κινήσεις του θύματος όσο και την οικονομική του κατάσταση.
"Στην περίπτωση της Φιλοθέης, οι δράστες είχαν την ευκαιρία να κατασκοπεύσουν εύκολα το θύμα τους. Επίσης το διαμέρισμα είναι στο ισόγειο μια διώροφης κατοικίας, όπου μπήκαν και βγήκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί", επισημαίνει αξιωματικός της ΕΛΑΣ στα "ΝΕΑ", ο οποίος προτείνει να μην αφήνονται ακάλυπτοι χώροι, αλλά και να ζητείται ταυτότητα σε όσους επιχειρούν να μπουν στα σπίτια επικαλούμενοι πως εργάζονται σε κάποιον Οργανισμό ή μεταφέρουν κάτι.

news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια: