Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Το πολιτικό αδιέξοδο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Είναι απολύτως κατανοητοί (αν και όχι δικαιολογήσιμοι) οι δισταγμοί, οι δεύτερες σκέψεις και η δυστοκία χάραξης και τήρησης συγκεκριμένης στρατηγικής, που διακρίνουν το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, στο πλαίσιο της στήριξης και συμμετοχής τους στην κυβέρνηση εθνικού «συναγερμού», υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Αμφότεροι, βαριά «τσαλακωμένοι» στις εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου, επέλεξαν να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια για την υπέρβαση του σημερινού εθνικού αδιεξόδου, αντί να υποκύψουν την αφόρητη έλξη του λαϊκισμού, που μοιάζει σήμερα μονοδιάστατα καρφιτσωμένος στο πολιτικό και ιδεολογικό dna του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί όπου έχει μετακομίσει το… όλον ΠΑΣΟΚ...

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης κλήθηκαν και σήκωσαν βαρύ φορτίο. Εκείνος ο πρόλογος της προσπάθειάς ωστόσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ίδια η προσπάθεια είναι εκ των πραγμάτων συνεχής και επίμονη. Δεν περιλαμβάνει περιθώρια για… σαστίσματα και… σημειωτόν.
Η χθεσινή μέρα, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και εκείνον της Δημοκρατικής Αριστεράς να τα λένε πριν από τη συνάντησή τους με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, και να εξωτερικεύεται μια εικόνα σύμπλευσης… εκτός πλαισίου, δεν ήταν και η πιο δυνατή στιγμή τους, αυτές τις περίπου 40 ημέρες συγκατοίκησης με τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.
Οι καιροί είναι εξαιρετικά οριακοί για την Ελλάδα. 
Και σε μια εκ των πραγμάτων «δύσκολη» συγκυβέρνηση, δεν χωρούν ομφαλοσκοπήσεις. 
Ακόμη κι αν κάποιο κόμμα διαπιστώνει ότι έχει περιέλθει σε πολιτικό αδιέξοδο, το μείζον είναι να μην βρεθεί προ μη αναστρέψιμου αδιεξόδου η Ελλάδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι είπε ο άνθρωπος πάλι....
Απίστευτο... κακώς λέει μιλάμε για μέτρα...
και γιατί να μιλάμε κ. Βενιζέλε, για διακοπές στις Μπαχάμες ή για επενδύσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης;;
Πλάκα μας κάνεις..;