Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

«Μπρα ντε φερ» Κυβέρνησης – Τρόικα με «έπαθλο» τη Συμφωνία των Βρυξελλών

«Μπρα ντε φερ» Κυβέρνησης–Τρόικα με «έπαθλο» τη Συμφωνία των ΒρυξελλώνΣε «σκληρό πόκερ» μεταξύ Κυβέρνησης και τρόικα 

αναμένεται να μετατραπεί η επίσκεψη της δεύτερης στην Αθήνα. 
Με συνεχείς συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου με τον Πρωθυπουργό προετοιμάζεται η Κυβέρνηση για τις νέες διαπραγματεύσεις αφού με βάση αυτές θα τεθούν οι βάσεις για το μέλλον της χώρας.
Βασικός στόχος είναι να επωφεληθεί η χώρα όσο το δυνατόν περισσότερο από τις αλλαγές που προέκυψαν από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών κάτι που θα σήμαινε «ανάσα» 50 δισ. για τη χώρα
Οι προσδοκίες στην Κυβέρνηση είναι συγκρατημένα αισιόδοξες. Ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας μιλώντας στον Τύπου της Κυριακής, τόνισε ότι ...
«είναι εφικτή η τροποποίηση κοινωνικά άδικων και οικονομικά αναποτελεσματικών πολιτικών».
Την ίδια στιγμή, η Τρόικα αφήνει ελεύθερο πεδίο για αλλαγές αν κρίνουμε από τη συνέντευξη του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιοργκ Άσμουσεν στην Καθημερινή, ο οποίος λέει ότι η τρόικα είναι πρόθυμη να συζητήσει αλλαγές της πολιτικής που εφαρμόζεται υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ανατρέπονται οι τελικοί στόχοι του προγράμματος.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, χθες στην οικεία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε δίωρη σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείο Οικονομικών, το νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα.
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου για το πρόγραμμα της επίσκεψης αλλά και για τις προθέσεις της Τρόικα. Επίσης, ο Γιάννης Στουρνάρας του έκανε γνωστό ότι στις προθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών, περιλαμβάνεται και μια συνάντηση τόσο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: