Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ο εξάδελφος Ζήγρας «έκαψε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο! Μόνη λύση να μιλήσει!

Ο εξάδελφος Ζήγρας «έκαψε» τον Άκη ΤσοχατζόπουλοΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Πολύωρη ήταν η συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος αποκάλυψε την Τρίτη στοιχεία που «καίνε» τον πρώην υπουργό. 
Την ίδια ώρα, επίθεση στον ανακριτή εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός, καταγγέλλοντας «συναλλαγή» με τον εξάδελφό του.
Ο επιχειρηματίας εκτός από τα στοιχεία που επιβαρύνουν τη θέση του εξαδέλφου του δείχνοντας την ενοχή του, μίλησε και για εμπλοκή ενός ακόμη κρατικού αξιωματούχου στην υπόθεση...


Συγκεκριμένα, κατά την εννιάωρη παραμονή του στο γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο Νίκος Ζήγρας φέρεται όχι μόνο να επιβεβαίωσε τα στοιχεία της ανάκρισης, αλλά και να έδωσε πολύ σημαντικές πληροφορίες για το ρόλο προσώπων στη διαδρομή των «μαύρων χρημάτων» από εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και να παραδέχθηκε ότι πράγματι διαχειριζόταν, μέσω εξωχώριων (off shor) εταιρειών, χρήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, έως το 2004.

Ο εξαδελφος του πρώην υπουργού υποστήριξε επίσης ότι γνώριζε πως τα χρήματα αυτά ήταν «μαύρα», χωρίς όμως να γνωρίζει λεπτομέρειες για την προέλευση τους. Φέρεται επίσης να είπε ότι μετά το 2004, τον ρόλο του ανέλαβε ο επίσης κρατούμενος για την ίδια υπόθεση, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Ο Νίκος Ζήγρας αναφέρθηκε ακόμη στον ρόλο προσώπων, ήδη γνωστών στην ανάκριση από τις υποθέσεις των TOR M1 και των υποβρυχίων, αλλά και άλλων που δεν έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έδωσε στοιχεία συγκεκριμένου κρατικού αξιωματούχου, γνωστού στις δικαστικές αρχές, αλλά δεν έχει κληθεί ποτέ.

Φέρεται, ακόμη, να είπε ότι την πρώτη φορά που ήρθε στον ανακριτή δεν θέλησε να μιλήσει γιατί είχε δεχθεί λάθος συμβουλές, ενώ τώρα δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των ανακριτών, προσβλέποντας σε θετική έκβαση της αίτησης αποφυλάκισης, που έχει υποβάλει.

Τέλος, αναφερόμενος στην προφυλακισμένη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, είπε ότι δεν είχε πολλές σχέσεις μαζί της, αλλά εκτίμησε ότι η κ. Σταμάτη πρέπει να γνώριζε πολλά, γιατί «ο Άκης της έλεγε τα πάντα».

Απάντηση Τσοχατζόπουλου μέσα από τη φυλακή

Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού, με δήλωσή του μέσα από τις φυλακές.
«Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους.  
Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε.  
Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: