Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η επιστολή-τελεσίγραφο του Σόιμπλε στον Στουρνάρα

Μαστίγιο και καρότο θυμίζει η επιστολή- τελεσίγραφο του Βόλγφκανγκ Σόιμπλε στον Γιάννη Στουρνάρα.

«Να είσαι σίγουρος ότι έχεις την υποστήριξή μου σε αυτή την προσπάθεια. Ανυπομονώ να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία» αναφέρει ο κ. Σόιμπλε στην επιστολή του.
Πέρα από την θετική επιστολή Σόιμπλε και την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί στον Γιάννη Στουρνάρα το Eurogroup μάλλον ήταν ...παγωμένο απέναντι στον Έλληνα υπουρό.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδρίασαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνειών: 

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα απ'όλα να επαναφέρει εντός στόχων το εκτροχιασμένο πρόγραμμα του Μνημονίου πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση αλλά και για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του χρηματοδοτικού προγράμματος.
Το θετικό είναι πως μετά το τέλος του Eurogroup, o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως οι αποφάσεις για το θέμα της Ελλάδας θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, οπότε υπάρχει λίγος χρόνος ακόμα.
Από την άλλη συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα αποτύπωναν αργά χθες το βράδυ το δύσκολο κλίμα που επικράτησε στο Eurogroup για την Ελλάδα. 
«Ο δρόμος μπροστά μας είναι πολύ μακρύς και δύσκολος» τόνιζαν ενώ ξόρκιζαν το ενδεχόμενο να ζητηθούν από την τρόικα νέα μέτρα.  
«Παλεύουμε ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων πέραν των όσων προβλέπονται στο Μνημόνιο, θα εξαρτηθεί όμως από την έκθεση της τρόικας» ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα Νέα. 
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: