Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Μπορεί να φτάσει ο χρυσός στα... 8.300 δολάρια μέσα σε 3 χρόνια;

Η Erste Group εκτιμά ότι το πάρτυ του χρυσού θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και θα κορυφωθεί την άνοιξη του 2015 κερδίζοντας 80%

Μπορεί να έχετε ακούσει για την «αρχή του Pareto», η οποία συχνά αναφέρεται ως «κανόνας 80-20». Η Αρχή του Pareto, στο ευρύτερο πλαίσιo της, υποστηρίζει ότι 80% των αποτελεσμάτων προκύπτουν από 20% των μέσων ή αιτίων.
Η Erste Group, , η αυστριακή τράπεζα επενδύσεων, δημοσίευσε σήμερα μία νέα έκθεση σύμφωνα με την οποία λέει ότι η αρχή αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε ανοδικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας ανοδικής αγοράς του  χρυσού. 
Πιο συγκεκριμένα,... θεωρεί ότι το 80% της απόδοσης της τιμής τείνει να συμβεί κατά το τελευταίο 20% της τάσης. 
Με άλλα λόγια, η τελευταία φάση της ανοδικής τάσης τείνει να τελειώνει με μια υπερβολική αύξηση. Στο τέλος αυτού του κύκλου το έξυπνο χρήμα θα έχει διανεμηθεί.
Ο αναλυτής Ronald-Peter Stoeferle της Erste, εκτιμά, με βάση αυτήν την αρχή ότι ο χρυσός μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 8.300 δολάρια μέχρι την άνοιξη του 2015.  
Αν υποτεθεί ότι η τελευταία φάση της τάση ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2012, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 1.600 δολάρια, και έχοντας υπόψιν την bull market που έχει αρχίσει από τον Αύγουστο του 2001, η φάση της υπερβολής θα διαρκέσει 29 μήνες ακόμη και έτσι να την άνοιξη του 2015 η τιμή θα φτάσει τα 8.300 δολάρια.
Διαγραμματικά, η τάση διαμορφώνεται ως εξής:



www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: