Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Οι 6 γυναίκες με το τέλειο σώμα!

Το τέλειο σώμα. Αυτό ονειρεύεται κάθε γυναίκα από την εφηβεία και μετά, από τη στιγμή, δηλαδή, που το σώμα της θα αρχίσει να αποκτά μορφή. Αυτό υπήρξε ανέκαθεν μία από τις βασικές προϋποθέσεις που θα κατέτασσε μία γυναίκα στις «όμορφες» ή «ελκυστικές». Αυτό έγινε ένας από τους πιο μισητούς στόχους των σύγχρονων φεμινιστριών που αντιτίθενται στην εμπορευματοποίηση του γυναικείου κορμιού και την επιβολή σεξιστικών προτύπων ομορφιάς. Αυτό, όμως, ενδόμυχα θαυμάζουμε όλοι -άνδρες και γυναίκες- πάντα και παντού. Ανεξαρτήτως φιλοσοφίας, κουλτούρας, πολιτισμού και στάσης ζωής.
Ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες στο πώς αντιλαμβανόμαστε τις ιδανικές αναλογίες μιας γυναίκας, που έχει γίνει άλλωστε παγκοσμίως αποδεκτός, είναι ο ...
Δείκτης Μάζας Σώματος (Body Mass Index). 
Αυτός αναφέρεται στην αναλογία της μάζας του σώματος ως προς τη δομή του σώματος και υπολογίζεται αν διαιρέσουμε το βάρος μας με το τετράγωνο του ύψους μας. Ο κανόνας λέει ότι αν το πηλίκο της διαίρεσης είναι μεταξύ του 18,5 και του 25 τότε ο Δ.Μ.Σ. είναι ιδανικός, ενώ αν είναι παραπάνω από 25 το άτομο θεωρείται υπέρβαρο.

Βέβαια, η άριστη αναλογία σώματος είναι διαφορετική σε διαφορετικές κοινωνίες. Το δυτικό πρότυπο, για παράδειγμα, θεωρεί άριστο ένα λεπτό και λυγερό σώμα, ενώ παλαιότερες κοινωνίες έβρισκαν ελκυστική την ευσαρκία, τα πιο παχουλά δηλαδή σώματα. Οι άνδρες, πάντως, δεν φαίνεται να έχουν εξελίξει τα στάνταρ τους και δείχνουν να θεωρούν ελκυστικό αυτό που η εκάστοτε κοινωνία προβάλλει ως ιδανικό σώμα.

Ένας άλλος παράγοντας της ιδανικής αναλογίας, που ξεπερνά πολιτιστικές διαφορές, είναι η αναλογία μέσης-γοφού. Στους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς ελκυστικότερες θεωρούνται οι γυναίκες με αναλογία μέσης-γοφού 0,7 (η περιφέρεια της μέσης αποτελεί το 70% της περιφέρειας του γοφού). Τέτοια αναλογία έχουν η Marilyn Monroe, η Sophia Loren και η Αφροδίτη της Μήλου. Στους ανατολικούς πολιτισμούς ιδανική αναλογία θεωρείται το 0,6, σε πολιτισμούς της Νοτίου Αμερικής το 0,8 και στην Αφρική το 0,9. Ταυτόχρονα, σημαντικό ρόλο παίζει και το ύψος μιας γυναίκας, αν λάβουμε υπ’όψιν ότι οι άνδρες προτιμούν γενικά κοντύτερες γυναίκες από εκείνους, ενώ έρευνες έχουν δείξει πως γυναίκες με ύψος κάτω του μετρίου έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην αναπαραγωγή. Ένα ακόμα πλεονέκτημα των κοντύτερων γυναικών είναι ότι στα μάτια των ανδρών δείχνουν πιο νέες, πιο… κοριτσάκια, επίσης κάτι που βρίσκουν γοητευτικό οι περισσότεροι άνδρες.

Έτσι, παρόλο που οι διαστάσεις και οι αναλογίες του ιδανικού σώματος αλλάζουν από καιρού εις καιρόν και από κοινωνία σε κοινωνία, και παρόλο που ενώ οι δυτικές κοινωνίες «παχαίνουν», οι αντιλήψεις τους περί τέλειου σώματος «αδυνατίζουν», η αναλογία μέσης-γοφού (και στήθους αν θέλουμε να το δούμε συνολικότερα) παραμένει μία αξιόπιστη σταθερά. Βασιζόμενοι, λοιπόν, και εμείς σε αυτήν την διαχρονική ιδανική αναλογία, το γνωστό 90 – 60 – 90, αναζητήσαμε 10 celebrities που έχουν την τύχη (;) να διαθέτουν τη συγκεκριμένη αναλογία.

Και, πιστέψτε μας, όσο τέλεια και να θεωρείτε κάποια επώνυμα γυναικεία κορμιά, ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε το «ιδανικό» 0,7. Δείτε, ωστόσο, ποιες το πλησιάζουν:
6. Brittany Murphy
«Το σπίτι μου είναι εκεί που βρίσκεται η μαμά μου»
Η μικροκαμωμένη Brittany διαθέτει αυτό το girly look που σαγηνεύει τους περισσότερους άνδρες. Αξιόλογη μεν ηθοποιός και τραγουδίστρια, έχει δε εντυπωσιάσει για τις εξαιρετικές σωματικές της αναλογίες: Στήθος 81,3 – 86,4, μέση 61, γοφοί 90,2 και ύψος 1,60μ. Μας κάνει, λοιπόν, να απορούμε που ο Ashton Kutcher την άφησε για τα μάτια της Demi Moore.
Τι την κάνει ελκυστική; Όπως είπαμε, το κοριτσίστικο ύφος της που μπορεί ταυτόχρονα να δείχνει τόσο αθώο και τόσο σέξι.

5. Kate Moss (ετών 34)
«Με κατηγορούν όχι μόνο πως είμαι ανορεξική αλλά και πως έχω καρκίνο στους πνεύμονες»
Κατά τη δεκαετία του ΄90 θεωρούσαν πολλοί πως η Kate Moss διαθέτει τις τέλειες αναλογίες, το ακριβές 90 – 60 – 90, το απόλυτο σώμα μοντέλου. Σήμερα η αντίληψη αυτή έχει μεν μετριαστεί, η Kate ωστόσο πλησιάζει κατά πολύ την ιδανική αναλογία: Στήθος 81,3 – 86,4, μέση 58,4, γοφοί 90,2 και ύψος 1,65μ. Για αυτές ακριβώς τις αναλογίες, και παρά τα μπλεξίματά της με τα ναρκωτικά, παραμένει και στα 33 χρόνια ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα supermodels, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και σε κάποιες κινηματογραφικές παραγωγές.
Τι την κάνει ελκυστική; Η τόσο skinny σιλουέτα της και το προφίλ του «κακού παιδιού» που έχει καταφέρει να κερδίσει με τα χρόνια.

4. Adriana Karembeu (ετών 37)
«Με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο»
Τη μάθαμε ως σύζυγο του γνωστού ποδοσφαιριστή, όταν αυτός υπηρετούσε τη «θητεία» του στον Ολυμπιακό. Και αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι παρόλο που η Σλοβάκα καλλονή διαθέτει αναλογίες που αγγίζουν το τέλειο, στήθος 81,3 – 86,4, μέση 58,4, γοφοί 87,6 και ύψος 1,85μ (!), δεν έκανε ποτέ την καριέρα του μοντέλου όπως της άξιζε.
Τι την κάνει ελκυστική; Αν και οι διαφημίσεις της για γνωστή μάρκα εσωρούχων ήταν αυτές που την κατέστησαν πρωταγωνίστρια στις αντρικές φαντασιώσεις, αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει πάνω της είναι τα πόδια της που συνεχίζουν, και συνεχίζουν, και συνεχίζουν…

3. Alessandra Ambrosio (ετών 27)
«Θέλω να με προσέχουν, λατρεύω να με προσέχουν»
Λένε πως είναι η νέα Gisele. Επιτρέψτε μας να διαφωνήσουμε και να την κατατάξουμε τρίτη στη δεκάδα των celebrities με τις τέλειες αναλογίες. Είναι φυσικά ένα από τα κορυφαία supermodels και οι αναλογίες της πλησιάζουν, αναμφισβήτητα το τέλειο: στήθος 81,3 – 86,4, μέση 58,4, γοφοί 87,6 και ύψος 1,78μ. Πού την έχουμε δει; Στις διαφημίσεις της Victoria Secrets, στο Casino Royale, ενώ έχει δουλέψει για τον Michael Kors και τον Calvin Klein.
Τι την κάνει ελκυστική; … τα πάντα.

2. Jessica Biel (ετών 26)
«Είναι ωραίο να έχεις λίγο κρέας πάνω σου, και ελπίζω να εμπνέω τις γυναίκες να εκτιμούν τις μυώδεις καμπύλες του»
Δίνουμε χωρίς πολύ σκέψη τη δεύτερη θέση των ιδανικών αναλογιών στην Jessica Biel για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι παρόλο που είναι ηθοποιός και όχι μοντέλο (αν και έχει κάνει κάποιες διαφημίσεις για καλλυντικά) διαθέτει τέλειες αναλογίες: Στήθος 81,3 – 86,4, μέση 61, γοφοί 90,2 και ύψος 1,70μ. Ο δεύτερος είναι το απόφθεγμα που διαβάσατε παραπάνω, ότι παροτρύνει δηλαδή τις γυναίκες να έχουν ένα λεπτό αλλά υγιές και γυμνασμένο σώμα, όπως το δικό της. Μπορεί η καριέρα της να μην περιλαμβάνει πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες (τη θυμάστε ίσως στο Illusionist), την έχει κατατάξει όμως ανάμεσα στις πιο σέξι γυναίκες παγκοσμίως. Απολύτως δικαιολογημένα.
Τι την κάνει ελκυστική; Το εκπληκτικό κορμί της και η προθυμία της να το φωτογραφίζει τακτικότατα.

1. Gisele Bundchen (ετών 28)
«Είμαι το tight end του Tom Brady»
(σ.σ. Ο Tom Brady είναι ο σύντροφος της Gisele, παίχτης του Αμερικανικού football, και η έκφραση tight end είναι αθλητικός αμερικανικός όρος που αναφέρεται σε θέση παίχτη του football που λειτουργεί στο παιχνίδι ως στήριγμα).
Δεν είναι πολλά αυτά που έχουμε να πούμε για τη Gisele. Είναι το απόλυτο supermodel και οι αναλογίες της είναι τέλειες. Απλά. Ποιες είναι αυτές; Στήθος 81,3 – 86,4, μέση 61, γοφοί 87,6 και ύψος 1,80μ. Τα βραζιλιάνικα γονίδια πήραν μορφή σε όλο τους το μεγαλείο και εμείς δεν έχουμε παρά να τη θαυμάζουμε για αυτό. Αν ζηλεύουμε; Πώς να ζηλέψει κανείς το τέλειο;
Τι την κάνει ελκυστική; Αρκεί να πούμε ότι η Gisele είναι το μοναδικό Űbermodel. Όρος ισχυρότερος του supermodel.

πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: