Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ρύθμιση - ανάσα για τα δάνεια – Μείωση της δόσης στο 30%

* -  Ποιοι μπορούν να μπουν στη ρύθμιση
* -  “Στο κόκκινο” δάνεια ύψους 50 δισ. ευρώ
* -  Τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου για τους δανειολήπτες
Περίπου 50 δισεκατομμύρια είναι η αξία των δανείων που βρίσκονται στο κόκκινο. 
40% των καταναλωτικών, το 20% των επιχειρηματικών και το 20% των στεγαστικών καθυστερούνται με αποτέλεσμα, εκτός από τους δανειολήπτες σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίζουν και οι τράπεζες.
Το οικονομικό επιτελείο αναζητά επείγουσα λύση ώστε με κάποιο τρόπο να αρχίσουν και πάλι να εξυπηρετούνται τα δάνεια που είναι στο “κόκκινο”...


Η λύση, λένε άνθρωποι της αγοράς δεν είναι όπως επιθυμούν τα κόμματα που βρίσκονται στην κυβέρνηση στη μείωση της δόσης στο 1/3 του εισοδήματος, ούτε και η ρύθμιση.
Αυτό καθώς από τα 800.000 που έχουν ρυθμιστεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης τα περισσότερα επανέρχονται στην κατηγορία των “κόκκινων” καθώς οι πολίτες δεν μπορούν, παρά τη ρύθμιση να τα εξυπηρετήσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” το οικονομικό επιτελείο αναζητά δραστική λύση. Μείωση δηλαδή της ίδιας της δόσης στο 1/3.

Να μπορεί δηλαδή ο δανειολήπτης να πληρώνει μόνο το 30%, αν έχει δηλαδή μια δόση της τάξης των 600 ευρώ να πληρώνει μόνο τα 200 ευρώ το μήνα και το υπόλοιπο να ανακεφαλαιοποιείται χωρίς να επιβαρύνεται με τόκους, άτοκα.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους καθώς έχουν υποστεί μεγάλη μείωση μισθού, το οικογενειακό εισόδημα έχει μειωθεί για διάφορους λόγους ή έχουν χάσει την εργασία τους.






Πηγή:NewsIt.gr
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: