Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας βάζει λουκέτο σε 150 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας βάζει λουκέτο σε 150 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ  ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά έρχονται σαρωτικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής». 
Όπως αναφέρεται, περίπου 150 σχολές μπαίνουν στο μικροσκόπιο ενός σχεδίο του Υπουργείου Παιδείας με την κωδική ονομασία «Αθηνά», με τα πρώτα λουκέτα να μπαίνουν από το 2013.
Πρόκειται για σχολές σε διάφορα διαμερίσματα της Ελλάδας, οι οποίες ...
συγκεντρώνουν πολύ χαμηλό ενδιαφέρον από τους υποψηφίους και υπολειτουργούν.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, μέσα στον επόμενο μήνα θα συσταθεί ομάδα εργασίας της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας, η οποία θα αναλάβει την αναδιοργάνωση των τμημάτων, προτείνοντας κριτήρια ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά σε σχέση με τη βιωσιμότητα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.
 
Πάνω από 60 ΤΕΙ είναι αυτά που σίγουρα θα κλείσουν καθώς τα ποσοστά αποφοίτησης είναι σχεδόν μηδενικά. Μερικά από αυτά είναι τα ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Ιχθυοκαλλιεργειών, Ανθοκομίας, κτλ.
 
Το σχέδιο «Αθηνά» προβλέπει και συγχωνεύσεις τμημάτων, με θεματικά, χωροταξικά και διοικητικά κριτήρια. Πάντως ξεκαθαρίζεται ότι οι συγχωνεύσεις και τα λουκέτα δεν θα σημάνουν την διακοπή των σπουδών των φοιτητών καθώς θα μεταφερθούν σε σχολές με ομοειδή επιστημονικά αντικείμενα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: