Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Νέα κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για να «κλειδώσουν» τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ

Νέα κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για να «κλειδώσουν» τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ«ΠΥΡΕΤΟΣ» ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
Σε «αγώνα δρόμου» έχει επιδοθεί η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο ώστε να «κλειδώσουν» τα επώδυνα μέτρω των 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα.  
Το οικονομικό επιτελείο με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, θα έχει συνάντηση στις 10:30 με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να ...
εξεταστούν τα εναλλακτικά μέτρα που προτείνουν τα δύο κόμματα.
Το πακέτο των μέτρων θα εξεταστεί και πάλι στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στις έξι το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση φέρεται να έχουν συμφωνήσει στην πλειοψηφία των μέτρων που προωθούνται για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ, επισημαίνει πηγή η οποία συμμετέχει στις διαβουλεύσεις στο πρακτορείο Reuters.

Αιχμή του δόρατος παραμένουν οι συντάξεις και οι μειώσεις μισθών που αποτελούν το τελευταίο 1,5 δισ. προκειμένου να κλείσει το πακέτο των μέτρων για τη διετία 2013-2014.


«Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν διαφωνούν στα πάντα, συζητούνται εναλλακτικές προτάσεις προκειμένου να προστατευθούν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι», δηλώνει η ίδια πηγή.


Ο δρόμος θα είναι μακρύς και απαιτείται υπομονή και επιμονή, προκειμένου να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος, προειδοποίησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας σημειώνει ότι «η επίτευξη των στόχων του φετεινού προϋπολογισμού και τα αξιόπιστα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια σε συνδυασμό με αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων, βελτίωση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, απεμπλοκή της χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των επενδύσεων, μπορούν να συναρθρώσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή και ανάπτυξη, επαναφέροντας την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: