Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Με το κεφάλι ψηλά φεύγει η Ελλάδα από το Euro 2012

Με το κεφάλι ψηλά φεύγει η Ελλάδα από το Euro 2012ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 4-2

Με 4-2 έχασε η Εθνική Ελλάδας από τη Γερμανία στον προημιτελικο του Euro 2012, και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Ο Ρόις στο 74, ο Κλόζε στο 67', ο  Κεντίρα στο 61’ και ο Λαμ στο 37’ τα γκολ για τους γερμανούς. 
Ο Σαλπιγγίδης στο 88 και ο Σαμαράς στο 55’ σημείωσαν τα τέρματα της Ελλάδας.
Ήδη από τα πρώτα λεπτά οι γερμανοί έδειξαν τις διαθέσεις ρους, και είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.
Ο Σηφάκης στάθηκε όσο καλύτερα μπορούσε και με τις...
επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του έως και το 39 ο λεπτό, όπου ο Φίλιπ Λαμ,  με «κεραυνό» έξω από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στη Γερμανία, η οποία βάσει της εικόνας του ματς δικαιούτο το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο προπονητής της Εθνικής, Φερνάντο Σάντος ανακάτεψε την τράπουλα, σε μία προσπάθεια να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα βάζοντας  τους Φωτάκη και Γκέκα αντί των Νίνη, Τζαβέλα.

Η εθνική μας ομάδα άρχισε να βγαίνει πιο οργανωμένα στην επίθεση και στο 55΄ έφτασε στην ισοφάριση.

Από ασίστ του Φωτάκη στον Σαλπιγγίδη ο τελευταίος με εξαιρετικό γύρισμα στην «καρδιά» της μικρής περιοχής έδωσε τη δυνατότητα στο Σαμαρά να κάνει το 1-1.

Οι γερμανοί ωστόσο απάντησαν άμεσα και μέσα σε  20 λεπτά η ομάδα του Λεβ πέτυχε 3 γκολ κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

Στο 61΄ με το φοβερό γκολ του Κεντίρα με δυνατό σουτ από το σημείο του πέναλτι, τα «πάντσερ» προηγήθηκαν 2-1, ενώ στο 68΄ από την άστοχη έξοδο του Σηφάκη ο Κλόζε με κεφαλιά από το κόρνερ του Οζίλ έκανε το 3-1.
Στο 74΄ με το βολέ του Ρόις στην άδεια εστία, καθώς ο Σηφάκης είχε νικήσει στο τετ-α-τετ τον Κλόζε, η Γερμανία βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 4-1.

Το μόνο που κατάφερε η Εθνική, ήταν να μειώσει σε 4-2 με πέναλτι του Σαλπιγγίδη στο 88ο λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: