Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Bloomberg: H χειρότερη δουλειά του κόσμου: "Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας"

XRIMANEWS.GR

Ως τη χειρότερη δουλειά του κόσμου περιγράφει το Bloomberg τη θέση του Έλληνα υπουργού οικονομικών.

Όπως γράφει το πρακτορείο:
«Ο Αντώνης Σαμαράς χαμογελούσε την Τετάρτη ενώ ορκιζόταν στη θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Το εάν η ευτυχία του θα συνεχιστεί θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα της επιλογής-έκπληξη που έκανε για το υπουργείο Οικονομικών: του Βασίλη Ράπανου», ενώ τιτλοφορεί το άρθρο: «Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας: η χειρότερη δουλειά του κόσμου;».
Περιγράφοντας...
την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την ύφεση, την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων, την ανάληψη των τραπεζικών καταθέσεων, την αυξανόμενη αντίθεση στα μέτρα λιτότητας και τις επιφυλάξεις ΕΕ και ΔΝΤ για τη συνέχιση του δανεισμού στην Ελλάδα, το Bloomberg σημειώνει πως ο κ. Ράπανος «έχει σημαντική δουλειά να κάνει στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

Ο 64χρονος οικονομολόγος, λέει το Bloomberg, έχει εμπειρία για το πώς δουλεύουν ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα και οι διεθνείς οργανισμοί. Κάτι ασύνηθες για τεχνοκράτη, έχει δυνατό πολιτικό background και είχε φυλακιστεί για 4,5 χρόνια επί χούντας.

Τα καθήκοντα είναι πολλά για τον Βασίλη Ράπανο ο οποίος, αναφέρεται στο άρθρο, φαίνεται ήδη να νιώθει το βάρος των ευθυνών του.

Δεν μπόρεσε να ορκιστεί την Παρασκευή καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από όπου αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα ή αύριο, καταλήγει.

defencenet.gr
xrimanrws


Σημείωση Ε Μ ΠΡΟ Σ : Χθες υπέβαλε οριστικά την παραίτηση του ο κ. Ράπανος και ψάχνουν, οι κυβερνητικοί εταίροι,  τον αντικαταστάτη του!
Ο αντικαταστάτης του πιθανότατα θ' ανακοινωθεί αργά το μεσημέρι, σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: