Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Όλα τα σενάρια και τα ονόματα που ακούγονται για υπουργοποίηση

Με 15 υπουργούς θα κυβερνήσει ο Σαμαράς

Όχι μόνο άνοιξε, αλλά φούντωσε για τα καλά, η συζήτηση για την επόμενη ημέρα της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και τα ονόματα που θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν.
Από το βράδυ της Κυριακής, όταν καθορίστηκε το εκλογικό αποτέλεσμα ξεκίνησαν να ακούγονται τα πρώτα ονόματα που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, βουλευτές, αλλά και τεχνοκράτες που φέρουν χαρακτηριστικά κοινής αποδοχής ή που θεωρούνται λόγω εμπειρίας οι πιο κατάλληλοι για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της συγκεκριμένης κυβέρνησης...

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα ονόματα που καταγράφονται παραμένουν ως σενάρια περισσότερο και λιγότερο ως πληροφορίες.
Εντός της κυβέρνησης αναμένεται να δούμε την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και το Δημήτρη Αβραμόπουλο που πολλοί δηλώνουν βέβαιοι για την συμμετοχή του στο υπουργικό σχήμα. Επίσης βεβαιότητα εκφράζεται και για το Σταύρο Δήμα, ο οποίος όμως ο ίδιος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας. 
Πολλοί θέλουν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργικό.
Υπουργοποίηση επίσης βλέπουν και για τους κ.κ. Στυλιανίδη, Χατζηδάκη και Άρη Σπυλιωτόπουλο. Να σημειωθεί ότι οι δύο τελευταίοι ανήκουν στο φιλελεύθερο και μετριοπαθές μπλοκ της Ν.Δ.
Στη νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι θα συμμετάσχει και ο Μάκης Βορίδης.
Ακούγονται επίσης οι κ.κ. Μηταράκης, Γεωργιάδης Αρβανιτόπουλος, Μειμαράκης και η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στους εξωκοινοβουλευτικούς ακούγεται το όνομα του κ. Μίχαλου και το όνομα του κ.Στεφανάδη στο υπ. Υγείας.
Επίσης πρόσωπα που χαρακτηρίζονται κοινής αποδοχής όπως ο κ. Λευτέρης Οικονόμου, στη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, και ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με υπερκομματικά χαρακτηριστικά.
Στην περίπτωση που ο Βενιζέλος δώσει το πράσινο φως ώστε στελέχη του να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, φαίνεται ότι θα δούμε στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται τους κ.κ. Λοβέρδο και Χρυσοχοίδη.
Στ.Νοβ./parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: