Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η Κυβέρνηση δείχνει ματι-ασμένη αλλά βρίσκει περπατησιά

Η Κυβέρνηση δείχνει ματι-ασμένη αλλά βρίσκει περπατησιά ΠΑΡΟΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η παραίτηση του Βασίλη Ράπανου από το Υπουργείο Οικονομικών, η αναγκαστική παραίτηση του Γιώργου Βερνίκου, η γκάφα με τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που αναχώρησε για τη Σύνοδο Κορυφής, σε συνδυασμό με τη χειρουργική επέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν η καλύτερη εκκίνηση για τη νέα κυβέρνηση.
Ωστόσο χθες, κάτι έδειξε ότι αλλάζει - σαν να πήρε μπρος η μηχανή. 
Η τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στο τιμόνι του ΥΠΟΙΚ δεν έδωσε περιθώρια μεγάλων αμφισβητήσεων. 
Η αλλαγή της ηγεσίας της Εθνικής Τράπεζας δημιούργησε την εικόνα κυβέρνησης που έχει αποφασίσει τι αλλαγές θα κάνει σε τράπεζες, ΔΕΚΟ και οργανισμούς και θα τις κάνει γρήγορα, έστω και αν...
οι Δημήτρης Σταμάτης και Κώστας Μπούρας ξενυχτήσουν στο Μαξίμου, έχοντας ανοικτή γραμμή με την Κηφισιά.
Ο Αντώνης Σαμαράς- λένε όσοι συνομίλησαν μαζί του, νοιώθει «λιοντάρι σε κλουβί».
Γνωρίζει ότι για περίπου 40 μέρες δεν θα μπορέσει να ανεβεί σε αεροπλάνο. Αυτό σημαίνει ότι ούτε στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου θα μπορέσει να συμμετάσχει, κάτι που τον θυμώνει περισσότερο. Το Σάββατο θα υποβληθεί σε νέα ιατρική εξέταση και θα δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Α. Σαμαράς θα είναι παρόντας.  Λέγεται ότι θα αρχίσουν την προσεχή Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν με ομιλία του Πρωθυπουργού το επόμενο Σάββατο 7 Ιουλίου.

Ως τότε θα συνεχίσει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με ευρωπαίους ηγέτες και τις συναντήσεις με υπουργούς στο σπίτι του στην Κηφισιά. Ταυτοχρόνως θα τρέχουν και οι αλλαγές στην κρατική μηχανή.

Τις επόμενες μέρες ο Α. Σαμαράς θα κληθεί να αντιμετωπίσει και ορισμένα προβλήματα που προέκυψαν στην ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου, λόγω κάποιων διαρροών προς τον τύπο, για τις οποίες ενοχοποιήθηκε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως θα γίνει ειδική σύσκεψη με θέμα τον καλύτερο συντονισμό και την ενιαία- κεντρική επικοινωνία του  Κυβερνητικού έργου. 

Πάνος Ρασσιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: