Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Μέρκελ: Ετοιμάζεται να «θυσιάσει» την Ελλάδα!

Μέρκελ: Ετοιμάζεται να «θυσιάσει» την Ελλάδα!
Σχέδιο «παραδειγματικής έξωσης» της Ελλάδας από το ευρώ 
ετοιμάζει το Βερολίνο σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Μεσατζέρο», ως προειδοποίηση προς τις υπόλοιπες χώρες του νότου.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα» το σχέδιο περί «θυσίας» της Ελλάδας είναι προειδοποιητικό για τις υπόλοιπες χώρες του νότου για τις οποίες η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να ακολουθήσει στη συνέχεια μια πιο ελαστική πολιτική, προϊόν συμβιβασμού με τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους και διεθνείς παράγοντες.
Το εν λόγω σχέδιο έχει προκαλέσει την αντίδραση του Μάριο Μόντι, ενώ την Τετάρτη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ομπάμα - Μόντι - Μέρκελ.
Ειδικότερα, ο...
πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι θεωρεί ότι η γερμανίδα Καγκελάριος «παίζει με τη φωτιά». Μάλιστα σε συνομιλία του με τον Φρανσουά Ολάντ του υπενθύμισε αυτή τη θέση του, υπό το βάρος της ανησυχίας για το σενάριο που κυκλοφορεί με επιμονή στη γερμανική Καγκελαρία και τρομοκρατεί εξίσου το Παλάτσο Κίτζι και το Μέγαρο των Ηλυσίων: δηλαδή, ότι το Βερολίνο αναμένει από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη να κινήσουν τις διαδικασίες που θα εξαναγκάσουν την Αθήνα να εγκαταλείψει το ευρώ αμέσως μετά τις ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η ελληνική έξοδος θα αποτελούσε ένα παράδειγμα προς αποφυγή για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης που δεν πειθαρχούν οικονομικά. Επιπλέον, θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Ενωση να προετοιμάσει και να δοκιμάσει μηχανισμούς που σήμερα δεν προβλέπονται σε καμία κοινοτική συνθήκη.

Η Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα και βάσει ενός σχολίου της βελγικής «Ντερ Στάνταρντ», καθυστερεί την υιοθέτηση συνολικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη ώσπου να αποχωρήσει η χώρα μας από το ενιαίο νόμισμα.

Τα σενάρια περί «θυσίας» της Ελλάδας έρχονται στο φως της δημοσιότητας τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε και νέα παρέμβαση προς Βερολίνο και Ρώμη ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στην κρίση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ και τον ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, καλώντας τους να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη, όπως διαμορφώνεται, κατάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: