Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ρουμπινί: Η Ελλάδα θα ξαναπάει σε εκλογές, θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα βγει απ' την Ευρώπη

Την καταστροφολογική εκτίμησή ότι η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θα αποτύχει τους επόμενους 6-12 μήνες, καθώς η οικονομία θα βυθιστεί στην ύφεση 

εξέφρασε ο γνωστός οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπίνι, με ανάρτησή του στο Twitter, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Η τελική πράξη της ελληνικής τραγωδίας δεν έχει ακόμη παιχτεί σύμφωνα με τον Νουριέλ Ρουμπινί. 
Ο γνωστός οικονομολόγος εκτίμησε ότι τους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ θα αποτύχει παταγωδώς, καθώς η οικονομία θα βυθιστεί στην ύφεση.
Όπως έγραψε ο ίδιος, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πάει σε νέες εκλογές στις οποίες θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα θα βγει από το ευρώ.
Η ανάρτηση που έκανε στο λογαριασμό του έγραφε επακριβώς:


Nouriel Roubini ‏@Nouriel:
«In 6-12 months ND-Pasok gov will fall as economy will fall into a depression. Then new elections will lead Syriza to win & Grexit to occur».

Ο κ. Ρουμπινί σε άρθρο του στους F.T. Deutschland πριν από περίπου ένα μήνα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ελληνική οικονομία δεν θα αντέξει την ύφεση και θα παραμένει εγκλωβισμένη σε έναν φαύλο κύκλο αφερεγγυότητας και έλλειψης ανταγωνιστικότητας που συνεχώς θα κλιμακώνεται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και όταν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπω ένα μαλιοτράβηγμα του Ρουμπινί με τον Βαρουφάκη. Τέτοια αστέρια και η Ελλάδα πάει κατά διαβόλου. Αλήθεια ο Ρουμπινί μήπως είανι μέλος του συλλόγου των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία που προσδοκούν να αγοράσουν την Ελλάδα μισοτιμής; Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο.