Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πότε αρχίζει η πραγματική επαναδιαπραγμάτευση;

Γραμμή άμυνας έναντι των ελληνικών διεκδικήσεων φέρεται να οργανώνει τις τελευταίες ώρες το Βερολίνο, ενόψει και της αποψινής μίνι άτυπης συνόδου κορυφής στη Ρώμη.

Συγκεκριμένα, η κ. Άνγκελα Μέρκελ, σχεδόν δεσμεύει τους μεγάλους εταίρους της Ευρωζώνης στο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει πρώτα όλους τους όρους του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που το συνοδεύουν, για να ξεκινήσει η συζήτηση της επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος αναδιάρθρωσης της οικονομίας της.
Όπερ σημαίνει ότι αν δεν...
ξεκινήσουν τα λουκέτα στο δημόσιο και οι αποκρατικοποιήσεις, χαλάρωση του προγράμματος δεν θα πρέπει να αναμένεται. Και μαζί δεν θα πρέπει να αναμένεται η εύκολη ροή των δόσεων από το δάνειο της βοήθειας.
Το Βερολίνο, όπως θα επαναλάβει σήμερα η κ. Μέρκελ, δεν προτίθεται να βασισθεί σε εικασίες και υποσχέσεις που θα δοθούν από ελληνικής πλευράς, αλλά θα ζητήσει μετρήσιμη πρόοδο στη βάση των συμφωνηθέντων. Και θα βασισθεί γι αυτό στην έκθεση της τρόικας, που αναμένεται στα μέσα Ιουλίου.
Επειδή όμως αυτή θα είναι εκ των πραγμάτων αρνητική, λόγω των αλλεπάλληλων προεκλογικών αναμετρήσεων, το πιθανότερο είναι πως θα δοθεί μια τρίμηνη περίοδος χάριτος στη νέα κυβέρνηση. 
Οπότε, οι κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πηγή:Voria
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: