Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση με πρωθυπουργό Σαμαρά - Οι όροι Βενιζέλου - Κουβέλη

Προς σχηματισμό κυβέρνησης εντός της βδομάδας φαίνεται ότι οδεύουν τα πράγματα, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλα τα επίπεδα. 

Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ώρες, καλά ενημερωμένες πηγές, αναφέρουν στο parapolitika.gr, ότι ήδη έχει επιτευχθεί ένα μίνιμουμ, συνεννόησης μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και των Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη.
Οι δύο τελευταίοι που είχαν πριν από λίγη ώρα τηλεφωνική επικοινωνία, έχουν καταθέσει προς τον πρόεδρο της Ν.Δ., τους βασικούς άξονες, οι οποίοι θα οδηγήσουν στην συγκρότηση της κυβέρνησης...


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, δεν διαφωνούν με το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής της κυβέρνησης ο κ. Σαμαράς. Απεναντίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι, που πιστεύουν ότι με δεδομένο το ποσοστό που κατέλαβε η Ν.Δ., είναι εξαιρετικά δύσκολο να τεθεί ένα τέτοιο θέμα.
Σε ότι αφορά τώρα την φυσιογνωμία του κυβερνητικού σχήματος, ο κ. Βενιζέλός, δείχνει να ταλαντεύεται, στο αν θα πρέπει να μετάσχουν στην κυβέρνηση πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ή άνθρωποι που διαθέτουν τεχνοκρατικό προφίλ.
Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις επ’ αυτού. Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης, φέρεται να έχει θέτει ως προϋπόθεση για την συμμετοχή στελεχών του κόμματός του, στην κυβέρνηση, την φυσιογνωμία που θα έχει το σχήμα.
Για παράδειγμα, θα προτιμούσε στα λεγόμενα «κοινωνικά υπουργεία» να τοποθετηθούν πρόσωπα με μετριοπαθές προφίλ.
Σε ότι αφορά τώρα τον χρόνο συγκρότησης της κυβέρνησης, ως πιθανότερη μέρα θεωρείται η Πέμπτη, χωρίς να αποκλείεται, να δούμε μια μέρα νωρίτερα, να ανακοινώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Για την ιστορία και μόνο αξίζει να επισημανθεί η πληροφορία που θέλει τον πρόεδρο της Ν.Δ., να έχει (ήδη) προτείνει θέσεις αντιπροέδρων στους Βενιζέλο και Κουβέλη στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: