Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τι φοβόταν η Νατάσα Καραμανλή;

Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία με το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή δεν ήταν σχεδόν καθόλου γνωστή, μέχρι που κάποιοι αποφάσισαν να μιλήσουν και να δώσουν στοιχεία. 
Αλλά και πάλι τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα δεν θέλησαν να προβάλλουν το θέμα.
Προφανώς γιατί δεν αφορούσε κάποιον «δημοκράτη» αλλά έναν νεοδημοκράτη Πρωθυπουργό.
Ουδείς το σχολίασε και μάλιστα κάποιοι δημοσιογράφοι ανέλαβαν εργολαβικά να κλείσουν το θέμα απαξιώνοντας την υπόθεση ως μια ιστορία συνομωσίας την οποία θα μπορούσε, κατά την άποψή τους, να είχε γράψει ο Γιάννης Μαρής! Με την διαφορά ότι όλοι γνωρίζουμε ποιοι διατηρούν σχέσεις με τον ξένο παράγοντα…
Τα πράγματα, όπως μαθαίνουμε, είναι κάπου στην μέση...
Το θέμα όμως πέραν της μεγάλης πολιτικής του διάστασης έχει τον ανθρώπινο χαρακτήρα του. Οι πληροφορίες λένε ότι πλην του κ. Καραμανλή είχε τότε ενημερωθεί και η σύζυγος του Νατάσα Καραμανλή.

Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι πολλές φορές σε άτομα του φιλικού της περιβάλλοντος είχε εκμυστηρευτεί ότι επιθυμούσε να φύγει οριστικά από τη  πρώτη γραμμή της πολιτικής ο Κώστας Καραμανλής. Γιατί όπως λένε πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια φοβόταν για τα παιδιά της. Στο «Πρώτο Θέμα» διαβάζουμε μια ανάλογη και ενδιαφέρουσα ιστορία την οποία και αντιγράφω:

«Κώστας Καραμανλής εξομολογείται σε στενούς του συνεργάτες  ότι έζησε σε καραντίνα  για πολύ μεγάλο διάστημα μέχρι το βράδυ των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξομολογήσεις του κ. Καραμανλή συνδέονται με τα wikileaks και τα μηνιαία δελτία της ΕΥΠ που έπαιρνε στα χέρια του. Οι αναφορές έκαναν λόγο για σχέδιο δολοφονίας του…

Τι ακριβώς όμως έγινε; Τι στ’ αλήθεια γνώριζε ο πρώην Πρωθυπουργός; Ποιος είχε αναλάβει την ευθύνη να τον ενημερώσει; Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του οικογενειακού του περιβάλλοντος;
Στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή, εξ εκείνων που ακόμα είναι μαζί του και έχει διανύσει μια πορεία κοντά του για περισσότερα από 25 χρόνια, ενώ αποφεύγει να μιλήσει στον Τύπο αυτή την φορά υπέκυψε στον… πειρασμό και διηγείται.

«Το έμαθα πρώτος. Παράγοντας της αρμόδιας υπηρεσίας ενημέρωσε τον επικεφαλής της προσωπικής φρουράς του προέδρου ο οποίος στην συνέχεια ήλθε και μου είπε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβαιναν…».

Όμως ο ίδιος ο Καραμανλής όταν μιλάει σε φίλους του ισχυρίζεται ότι «η υπόθεση αυτή δεν τον τρόμαξε, γιατί ποτέ δεν πίστεψε ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο από ξένη δύναμη…» 
Όμως όταν έφευγε ένα μεσημέρι από την Βουλή για να πάει στο Βουκουρέστι, με ειλημμένη απόφαση να θέσει βέτο για την υπόθεση των Σκοπίων, έξω από το γραφείο του συνάντησε ένα φίλο του και συνεργάτη του. 
«Φεύγω, του είπε, και μην  απορήσεις εάν την Δευτέρα δεν θα είμαστε Κυβέρνηση…» Η ατάκα αυτή του κ. Καραμανλή είναι απολύτως σαφές ότι δείχνει πως γνώριζε κάποια πράγματα τα οποία ωστόσο δεν ήταν δυνατό να τα μοιραστεί με τον Ελληνικό λαό. 
Προσφάτως μάλιστα μέσα στο γραφείο του όταν ρωτήθηκε από ένα τακτικό συνομιλητή του σχετικά με την εμπλοκή του ξένου παράγοντα στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας απάντησε με νόημα: «Όσα κατά καιρούς και για πολλά χρόνια τώρα έχετε ακούσει για παρεμβάσεις είναι απολύτως- με κάποιες δόσεις υπερβολής ίσως- αληθή!»

Τώρα αναμένει να πάει για να καταθέσει στον εισαγγελέα. Και όπως λέει ο ίδιος θα πάει. Αλλά αυτή την φορά θα έχει συμπαραστάτη τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο πρώην εισαγγελέα και  πρώην αρχηγό της ΕΥΠ στην τελευταία περίοδο της Κυβέρνησης του.

Άλλωστε ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι αυτός που πήγε στο γραφείο του Καραμανλή όταν ανέλαβε καθήκοντα στην υπηρεσία και τον ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια προσκομίζοντας μάλιστα έναν ογκώδη φάκελο.

Μάλιστα λέγεται-μια πηγή μόνο μου το έχει διασταυρώσει- ότι ο κ. Καραμανλής μίλησε δύο φορές τουλάχιστον για το ζήτημα αυτό με τον κ. Πούτιν. Στην συνομιλία που είχαν οι δυο άνδρες ο Καραμανλής ζήτησε από τον Ρώσο πολιτικό να τον διαβεβαιώσει ότι η υπηρεσία που είχε συντάξει την επίμαχη αναφορά ήταν έγκυρη. Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι η απάντηση του κ. Πούτιν ήταν: «Ναι απολύτως»!

Αλλά υπάρχει και το ζήτημα της οικογένεια του κ. Καραμανλή η οποία ενημερώθηκε άμεσα αλλά με… τρόπο. Ακούστηκε δε ότι η κ. Νατάσα Καραμανλή ήταν αυτή που έδειξε να ανησυχεί περισσότερο, αφού όπως είχε εκμυστηρευτεί σε δημοσιογράφο ο οποίος είχε επισκεφτεί την Ραφήνα προκειμένου να του παραχωρήσει ο κ. Καραμανλής συνέντευξη, φοβόταν πολύ για τα παιδιά της!»    

Άρτεμις Παραδείσου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: