Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Αυτές είναι οι 8 καλύτερες αποτοξινωτικές τροφές!


apotoxinosi_slider
Το lifezone σας προτείνει τις καλύτερες τροφές για καθαρισμό και ανανέωση του σώματος σας. Ανακαλύψτε απλούς τρόπους αποτοξίνωσης
Οι έντονοι ρυθμοί ζωής, το στρες, το κάπνισμα, η μη ισορροπημένη διατροφή, οι ....τοξικές ουσίες που βρίσκονται στο περιβάλλον αλλά και το αλκοόλ μπορούν να μας κουράσουν αλλά και να επηρεάσουν τόσο την υγεία, όσο και την εμφάνιση μας, προκαλώντας μας δυσπεψία, άχρωμο και θαμπό δέρμα κ.α.
Ο οργανισμός μας με τα απεκκριτικά του όργανα (συκώτι, νεφρά, δέρμα, πνεύμονες, έντερο, λεμφική κυκλοφορία) που διαθέτει προσπαθεί σε...
καθημερινή βάση να μας αποτοξινώσει δηλαδή να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα μας;. Το σώμα μας όμως λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής δεν τα καταφέρνει πάντα από μόνο και χρειάζεται τη βοήθεια μας. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το βοηθήσουμε; Η διατροφή. Ανακαλύψτε λοιπόν τις 8 καλύτερες απότοξινωτικές τροφές.
Τι μας προκαλούν οι τοξίνες;
Οι τοξίνες που συσσωρεύονται εμποδίζουν τον οργανισμό να «κάψει» με σωστό τρόπο τα λίπη και να απομακρύνει τις ουσίες που δεν χρειάζεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κατακράτηση νερού. Η υπερφόρτωση με τοξίνες «μπλοκάρει» τις λειτουργίες του οργανισμού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα στην υγεία μας: Δυσπεψία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης, κυτταρίτιδα, δερματικές παθήσεις, αύξηση βάρους, τριχόπτωση, δυσκοιλιότητα και δυσκαμψία στις αρθρώσεις είναι μερικές από αυτές. Η συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό περισσοτέρων από ότι μπορεί να δεχθεί μπορεί να οδηγήσει και σε σοβαρότερες ασθένειες όπως υπέρταση και ρευματισμούς.

Αποτοξινωτικές τροφές

  1. Αγκινάρα: Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που βοηθούν στην καλύτερη πέψη.
  2. Τσουκνίδα:  Διουρητικό βότανο, καθαρίζει το αίμα και τονώνει τον οργανισμό. Πλούσια σε ασβέστιο , κάλιο, νάτριο, σίδηρο και βιταμινες (Α, Β, C)
  3. Γκρέιπφρουτ: Καταπολεμά τους μύκητες, «καθαρίζει» τον οργανισμό από τα παράσιτα και παίζει σημαντικό ρόλο ώστε να παραχθούν καλά βακτήρια.
  4. Πράσινο τσάι: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
  5. Επιλέξτε βιολογικά φρούτα. Με τα βιολογικά θα αποφύγετε τα χημικά κατάλοιπα αλλά και τα ζιζανιοκτόνα που υπάρχουν. Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση και καθαρισμό του εντέρου. Τα μήλα είναι περιέχουν βιταμίνες (Α,C), διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία και είναι πλούσια σε νερό που ενυδατώνει την επιδερμίδα. Ακόμη τα φρέσκα βερίκοκα, τα βατόμουρα, τα ακτινίδια και τα πεπόνια έχουν ισχυρή αποτοξινωτική δράση.
  6. Γαϊδουράγκαθο: Το βότανο με την ισχυρή αποτοξινωτική δράση. Αναγεννά κατεστραμμένα κύτταρα του ήπατος, αλλά και προστατεύει το ήπαρ από τοξίνες του περιβάλλοντος, αλκοόλ και από υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων.
  7. Πικραλίδα: Διουρητικό και τονωτικό βότανο που καθαρίζει το αίμα και αποτοξινώνει. Βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος, των εντέρων, του παγκρέατος και του στομάχου.
  8. Λαχανικά: Ντομάτα, σκόρδο (αντιοξειδωτικές ιδιότητες), σέλινο, πιπεριά (για αναζωογόνηση), θυμάρι, κρεμμύδι (αντισηπτικές ιδιότητες), μελιτζάνα, πράσο (διουρητικές ιδιότητες).

Μικρά μυστικά για τις ημέρες της αποτοξίνωσης:

Σημ: Η αποτοξίνωση να μην υπερβαίνει τις 5-7 ημέρες

*Πείτε όχι σε αυγά, ξύδι, γαλακτοκομικά και το πολύ αλάτι για να γίνει πιο εύκολη η απομάκρυνση των υγρών
*Μειώστε τον καφέ
*Πιείτε την ημέρα 1,5 lt νερό
*Επισκεφτείτε την τουαλέτα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα για να καθαριστεί το έντερο
*Πηγαίνετε γυμναστήριο, περπατήστε ή αθληθείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα διασπάσετε το λίπος, αλλά και θα ενεργοποιήσετε πιο γρήγορα το έντερο για να απομακρυνθούν οι περιττές ουσίες
*Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια
*Γιόγκα: Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χαλαρώσετε και να ενισχύσετε την αποτοξίνωση του οργανισμού.
Κοκτέιλ αποτοξίνωσης:
Υλικά: 1 μπανάνα, 1 λεμόνι, λίγο μέλι, 2 πορτοκάλια, πάγος και φυσικός χυμός ανανά
Εκτέλεση: Βάλτε την μπανάνα σε μπλέντερ και μετά τον χυμό ανανά και το χυμό του πορτοκαλιού και λεμονιού που στίξατε.  Στη συνέχεια βάλτε τον πάγο και το μέλι και τα κοκτέιλ σας είναι έτοιμο.
http://lifezone.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: